MUISTILISTA PÄIVÄKOTIIN JA ESKARIIN

Meillä alkaa ensi viikolla lapsilla päiväkoti ja eskari, ja tällä viikolla onkin tullut muisteltua, että mitä sinne hoitoon tarvitaan mukaan. Tässäpä pieni muistilista, jos teillä on samat asiat pohdinnassa, ja lopusta löytyy näihin vielä kivat alevinkit!

Sisävaatteita

Jos lämpöasteita riittää vielä elokuulle, niin hoidon aloitus menee tutuissa kesävaatteissa, mutta syksymmälle tarvitaan mukavia perusvaatteita kesän aikana kutistuneiden tilalle. Collegehousut, leggarit ja trikoopaidat on takuuvarmoja ja mukavia valintoja.

Tämä elokuun alku onkin ihan parasta aikaa hankkia uutta sopivampaa vaatetta, koska alet on vielä käynnissä, ja uutuuksiakin tipahtelee myyntiin mukavaa tahtia.

Tossut

Tossut on meillä vielä ostamatta, ja taidetaan tällä kertaa päätyä perinteisiin nahkatossuihin, ainakin pienemmän lapsen osalta. Veikko on tykännyt käyttää päiväkodissa sisäkenkinä Crocseja, joita aika monella muullakin lapsella näkyi olevan, joten katsotaan minkälaiseen tossuratkaisuun päädytään tällä kertaa.

Ulkovaatteita

On varmasti makukysymys, montako ulkovaatekertaa on riittävästi, mutta itse tykkään, että ulkovaatesettejä on 2-3 lasta kohden. Meillä lapset ulkoilee ensin hoidossa, ja sitten uudelleen kotona, joten kuivaa ja puhdasta puettavaa täytyy löytyä, vaikka ulkovaatesetti olisi kastunut aamupäivän leikeissä.

Softshelliä suositaan meillä alkusyksystä, ja viileämmillä ilmoilla siirrytään kuoritakkiin, jonka alle voi vielä sujauttaa tarvittaessa lisäkerroksia.

Vedenpitävät lenkkarit

Nyt loppukesästä voi vielä ulkoilla tavallisilla tennareilla, mutta syksyä varten kannattaa hommata laadukkaat vedenpitävät lenkkarit, joilla voikin sitten ulkoilla talvikeleihin saakka.

Kumpparit

Jos ei halua raahata tavaroita hoitopaikan ja kodin välillä, niin kumisaappaitakin kannattaa olla kaksi paria. Toiset, jotka pidetään hoitopaikassa, ja toiset, joilla voi ulkoilla sadesäällä kotona.

Sadevaatteet

Koska päiväkodissa ulkoillaan joka säällä, täytyy naulakosta löytyä myös kunnolliset sadekamppeet kosteita päiviä varten. Nyt loppukesän lämpiminä päivinä toimivin setti on varmastikin tavalliset kurahousut ja sadetakki, mutta maailman nerokkain keksintö on fleecevuorellinen kurahaalari, joka käy sellaisenaan ulkovaatteeksi viileinä ja sateisina päivinä. Kevyesti topattu kurahaalari menee nollakeleille asti, ja helpottaa tosi paljon pukemista, kun alle ei tarvitse tunkea toista kerrosta ulkovaatetta, ja on kyllä varmasti mukavamman tuntuinen päälläkin, kuin ulkovaatesetti, jonka päällä on kuravaatteet.

Reppu

Hoitopaikan ja kodin välillä kulkevia tavaroita varten lapsi tarvitsee repun. Meillä repusta löytyy vaihtovaatteet ja lelu, jos sellaisen saa ottaa hoitoon mukaan.

Nimikointitarrat

Yksi supertärkeä asia on vaatteiden ja tavaroiden nimikointi! Hoitajien työtä helpottaa, kun vaatteissa lukee lapsen nimi, niin ei tarvitse arvuutella mikä oli kenenkäkin vaate. Itse tilasin justiin kolmatta kertaa nimikointitarroja Tarramonsterilta, josta tarroja saa haluamallaan värillä, kuvalla ja tekstillä. Mun mielestä on ollut kiva tilata tarrat lapsen omassa lempivärissä ja suosikkikuviolla, niin silloin lapsi tunnistaa omansa helposti, vaikka ei osaisi lukea vielä omaa nimeään.

Ja loppuun sitten muutama vinkki, miten näissä hankinnoissa pääsee vähän edullisemmin!

Ellokselta saa -25% alennuksen koodilla: 365405 ja tuo koodi käy myös merkkituotteisiin! Katso siis ainakin ulkoilukengät, sisävaatteet, reput, ulkoiluvaatteet ja sadevaatteet. Itse tilasin justiin pojille sadevaatteita (täältä löytyy myös niitä fleecevuorellisia sadehaalareita!), kumpparit ja Vikingin ulkoilukengät.

Sisävaatteita löytyy mukavalla alella monestakin kaupasta, mutta kurkkaa ainakin Tuutilullan ale. Myös Elloksella on vielä alet käynnissä, ja Elloksen sivuilla voi aktivoidan tarjouksen, jolloin valmiiksi alennettuihin hintoihin saa -30% tai -50% lisäalennuksen!

Tuo Elloksen -25% alekoodi (365405) on voimassa 6.8.2017 asti, ja se käy kaikkiin normaalihintaisiin vaatteisiin, kenkiin, asusteisiin, kodintekstiileihin, sisävalaisimiin, tapetteihin ja mattoihin. Koodi käy myös merkkituotteisiin (ei Odd Molly, Vagabond, UGG, Morris ja Marimekko), joten kannatta samalla kurkata myös naistenvaatteet ja sisustustuotteet. Koko valikoiman löydät täältä.

ellos alekoodi

Sadehaalari // Viking ulkoilukengät // Adidas // reput // Converset // takki

Miltäs lista näytti, jäikö jotain puuttumaan?

Sis. mainoslinkkejä