NÄIN TÄNÄ KESÄNÄ HUVITELLAAN SÄRKÄNNIEMESSÄ

Kaupallinen yhteistyö: Särkänniemi

Jos jotain tässä kevään ja alkukesän aikana on meillä odotettu, niin sitä, että aukeaako Särkänniemi ja Koiramäki tänä kesänä. Mitä aurinkoisemmiksi kesäpäivät ovat muuttuneet, sen useammin olen kuullut lasten kysyvän, että milloin me taas päästään Särkänniemeen? Ja ihan samaa olen salaa itsekin odotellut. Että Särkänniemi ja IHANA Koiramäki aukeasivat!

Torstai-iltana kerroin lapsille salaisuuden, jota olin pitänyt sisälläni jo muutaman päivän ajan. Me vietettäisiin perjantaina aivan koko päivä Särkänniemessä, sillä huvipuiston portit aukeaisivat vihdoin! Muutaman riemunkiljahduksen ja WUHUUUUU -huudon jälkeen alettiin tietenkin heti suunnittelemaan, että mitä kaikkea me siellä Särkänniemessä aivan ehdottomasti haluttaisiin tehdä. Listalle pääsi tietenkin satumainen Koiramäki, ja huvipuiston puolelta mainittiin ainakin Tukkijoki (tietenkin!) ja Takeoff, johon esikoinen pääsisi nyt ekaa kertaa koskaan, sillä 130 senttimetrin raja olisi vihdoin täynnä.

särkänniemi
särkänniemi
koiramäki

Satumainen Koiramäki

Niinpä me lähdettiin innokkaina ja malttamattomina hankkimaan uusia huvimuistoja heti aamupuuhien jälkeen (eli aika myöhään, koska on loma!) ja saavuttiin paikalle juuri sopivasti samaan aikaan, kun Koiramäessä auottiin portteja.

Ja aaah, miten IHANAA tuolla Koiramäessä taas olikaan! En varmasti ikinä saa siitä tarpeekseni ja jaksan varmasti loputtomiin ihailla miten suloista siellä on.

Koska kyseessä ei (valitettavasti) ole aivan tavallinen kesä, vaan Koronan tuomia rajoituksia on alettu vasta hiljalleen purkamaan ja edelleen on syytä varovaisuuteen, oli Koiramäessäkin tällä kertaa vähän erilaiset järjestelyt kuin ne, joihin ollaan aikaisemmin totuttu. Tämän hetkinen tilanne oli huomioitu hyvin ja kaikkea oli selkeästi mietitty huolella. Koiramäessä ei tänä kesänä huvitella Drakkulan linnassa tai lasketa uunin luukusta, eikä hahmoja voi tuttuun tapaan halailla. Tämä on tietenkin oikein ymmärrettävää ja on ihanaa, että kaikki tällaiset asiat on otettu huomioon.

Sen sijaan kaikki tutut eläimet olivat edelleen tavattavissa ja rapsuteltavissa ja ulkona ollaan luonnostaankin juuri sopivan väljästi, jolloin mitään lähikontakteja ei vieraiden ihmisten kanssa synny.

Me kierreltiin jokaisen eläinaitauksen luona, huokailtiin välillä (no minä!) miten ihanaa Koiramäessä on ja käytiin tekemässä pieniä ostoksia Koiramäen ihanassa kaupassa.

Oltiin jo vähän aikaa sitten kuultu kuulutus, että huvipuiston portitkin ovat auenneet, joten sanottiin heipat ihanalle Koiramäelle ja juostiin hiukset hulmuten kohti seuraavia huvituksia.

koiramäki
särkänniemi
särkänniemi
särkänniemi

Odotetut huvilaitteet

Kuopus olisi halunnut matkan varrella poiketa Akvaarioon, mutta päätettiin jättää kalat ja muut vesiasukkaat päivän vipaksi kohteeksi ja viipotettiin suoraan huvilaitteiden luo.

Pompittiin Angry Birds landin majakan tahdissa kohti korkeuksia ja takaisin alas ja samalla mietin joko uskaltautuisin hurjan Boomin kyytiin! Seilattiin Viikinkilaivan kyydissä ja poljettiin itsemme korkeuksiin Taikapyörillä. Naurettiin mahat kippurassa Vauhtimadon pyörteissä ja lepuutettiin välillä jalkojamme (ja täytettiin masuja) hampurilaisaterioiden parissa.

Angry Birds seikkailurata oli ymmärrettävästi nyt pois käytöstä, eikä buffetravintolat olleet auki (kuten ei toki missään muuallakaan tällä hetkellä), jokunen laite oli myös pois käytöstä, mutta me ei oikeastaan lopulta edes huomattu, että mitään olisi jäänyt meidän huvipuistopäivästä puuttumaan.

Tukkijokeenkin päästiin, kuten toiveissa oli, mutta Akvaarioon ei lopulta ehditty ollenkaan, sillä aika juoksi huvitellessa niin hurjaa vauhtia, ettei me huomattu ollenkaan lähteä Näsinneulaa kohti ajoissa. Höh. Mutta ei se onneksi haitannut, sillä päivä Koiramäessä ja Särkänniemessä oli aivan superkiva!

särkänniemi
särkänniemi
särkänniemi

Uudet järjestelyt

Särkänniemi aukeaa tänään aivan virallisesti, mutta me päästiin jo eilen viettämään huvittelupäivää ja samalla tutustumaan uusiin järjestelyihin. Kaikkea oli selkeästi mietitty hyvin ja huolella, että Särkänniemessä olisi turvallista huvitella.

Laitteiden jonotusalueille oli maalattu vihreitä ympyröitä sopivin turvavälein muistuttamaan millaisin etäisyyksin jonossa on turvallista seisoskella. Nämä toimivat ilahduttavan hyvin ja turvavälit olivat pääasiassa kunnossa. Oikeastaan ainut missä tämä ei oikein toiminut oli niissä kohdin, kun ”jonotuskarsina” päättyy ja jono muodostuu sen ulkopuolelle, sillä silloin moni ei oikein hoksannut, että väljästi jonossa seisoskelevat ihmiset todella jonottavat ja moni meinasi meinasi mennä (ja menikin) jonon ohi.

Myös laitteissa oli turvallisuus huomioitu hyvin ja useassa laitteessa jätettiin tyhjiä vaunuja jokaisen seurueen väliin. Käsidesipisteitä oli ilahduttavan paljon, näitä oli muun muassa niin laitteiden sisääntulon, kuin poistumisenkin luona, jolloin kädet tuli puhdistettua laitteeseen mennessä ja uudestaan sieltä pois tullessa.

Varmasti suurin ero tavalliseen kesään verrattuna on siinä, että tänä kesänä huvipuistoon on varattava huvittelupäivä ennakkoon! Huvipuistoon otetaan tällä hetkellä sisään vain 20% sen maksimikapasiteetista, ja siitä syystä päivä on varattava etukäteen, sillä näin kukaan ei joudu kääntymään portilta takaisin kotiinsa, jos vaikka huvipuisto olisikin siltä päivältä myyty jo loppuun.

Särkänniemen sivuilla lukee tarkemmin uusista käytännöistä, kannattaa lukaista nämä uudet järjestelyt sieltä läpi.

Tämä kevät ja alkukesä on ollut poikkeuksellinen monellakin tavalla ja myös se on poikkeuksellista, ettei meillä ole tälle kesälle mitään suunnitelmia! Yleensä olen kesän alussa listannut kaikenlaisia asioita joita haluan kesän aikana tehdä ja paikkoja, joissa haluan käydä, mutta nyt kaikki on ollut niin epävarmaa, ettei olla suunniteltu etukäteen mitään. Ja juuri sen takia tällaiset huvipuistopäivät piristävät kyllä aivan hurjan paljon! Tällaisia iloisia päiväretkiä voi tehdä ilman suurempia suunnitelmia ja nämä ovat kyllä ihanaa vaihtelua kaikelle kotoilulle, jota tänä keväänä ja kesänä ollaan tehty enemmän kuin koskaan aikaisemmin.

Kiitos vielä kivasta päivästä Särkänniemi, meillä oli superhauskaa!

särkänniemi
särkänniemi
särkänniemi

Aurinkoista päivää!