RISTIÄISSUUNNITELMIA

Meillä vietetään vauvan kovasti jo odotettuja ristiäisiä ensi viikolla. Isoveljen keksimä Ritari-nimi kulkenee varmasti jatkossakin matkassa, mutta ihanaa saada myös vauvan ihan oma (maailman paras tietty…) nimi jo käyttöön!

Mukavaa nähdä myös sukulaisia, joista suurin osa näkee pitkien välimatkojen takia vauvan ensimmäistä kertaa juhlissa.

Me haluttiin tällä kertaa pitää juhlat meillä kotona, pienet intiimit juhlat, vain tärkeimpien sukulaisten kesken. Vähän kuitenkin mietitytti mahdutaanko me meille, ja käytiin katsomassa erästä seurakunnan tilaa juhlapaikaksi. Pihassa ensimmäisenä tuli tämmöisissä-paikoissa-on-aina-hautajaiset -fiilis, eikä se sisätiloissa kummemmaksi muuttunut, joten päätettiin sittenkin mahtua meille kotiin!

Haluttiin vauvan ensimmäisistä juhlista tietenkin ihanat ja parhaat mahdolliset, mutta kuitenkin päästä melko helpolla, muistettavaa kun riittää siitä huolimatta ihan varmasti. 

Suurin helpotus on varmasti pitopalvelusta tilatut ruuat ja täytekakku, vain jotain pientä kahvitarjottavaa keksitään itse lisäksi. Lämpimänä ruokana meillä on ihanan kuuloinen välimerellinen menu ja kakkuna jokin perinteinen, todennäköisesti kinuskikakku (siitä päätös pitää tehdä huomiseen mennessä, joten vielähän tässä ehtii pohtia, hahah).

Vielä pitäisi hankkia koko porukalle juhlavaatteet. Veikolle hakusessa on kiva kauluspaita ja jotkin rennot siistit housut, ja vauvalle ehkä jotain niihin mätsäävää. 

Ristäismekkona on sama ihana isomummoni neuloma mekko, mikä Veikollakin oli omissa juhlissaan, ja sinne alle vaaleat vaatteet.

Omasta juhla-asusta ei ole vielä tietoakaan, täytyy ensin tehdä retki vaatehuoneeseen ja sen jälkeen miettiä täytyykö laajentaa kierrosta vaatekaupoille asti. Ripset olisin halunnut laittaa raskaustauon jälkeen ennen ristiäisiä, mutta en ole ehtinyt yhtään selvittää kuka meidän lähellä tekee kivoja ripsiä. Aikaisempi tunnin edestakainen matka yhdistettynä parin tunnin ripsihuollossa makoiluun ei tällä hetkellä oikein sovi aikatauluihin…

Katselin muuten aivan ihania fantasiakakkuja, mutta päädyttiin kuitenkin ihan perustäytekakkuun, kun sen saa kätevästi samasta paikasta ruokien kanssa. Jotain ihanaa vauvan nimellä varustettua olisi kuitenkin kiva saada kahvipöytään, ja mietin nimikoituja pikkuleipiä. Onko joku sellaisia itse tehnyt? 

Koristeitakaan en ole vielä sen enempää miettinyt, kuin että haluan perinteisen valkoista ja vaaleansinistä. Ehkä raitaa tai polka dotia, ja pom pomeitakin voisi koittaa askarrella jos vaan aikaa jää. Pappi treffataan viikonloppuna ja virretkin pitäisi päättää. Olen vauvan syntymän jälkeen ollut maailman surkein kaikissa aikatauluasioissa, mutta luotan silti, että viikon päästä meillä on jo kaikki valmiina! :D

Olisi kiva saada vielä viime hetken vinkkejä ja ideoita, linkkailkaa kommenttiboxiin jos olette tehneet ristiäisaiheisia postauksia! :)

Postauksen inspiskuvat: Pinterest