MITÄ PUKEA VAUVALLE LÄMPÖPUSSIIN?

Me saatiin viime vuoden puolella PikkuVaniljasta ihana Baby’s Only lämpöpussi vauvalle, josta postailin joulukuussa täällä.

Vain ihan paristi ollaan puettu turvakaukaloon vauvalle toppahaalari, jos ollaan vaikka piipahdettu ihan nopskaa kaupassa, ja sen jälkeen on ollut tarkoitus nostaa nukkuva vauva vaunuihin jatkamaan päiväunia. Muuten ollaan käytetty jatkuvasti lämpöpussia, ja nyt ajattelin kertoa miten meillä tavataan vauva sinne pukea.

Lämpöpussi on tosi muhkea ja lämmin, ja periaatteessa sinne voi vauvan sujauttaa ihan sisävaatteissa, kun vaan pukee myssyn ja tumput lisäksi. Olen kuitenkin tykännyt laittaa jotain ”ulkovaatettakin” tuonne alle, ja ensimmäisinä kuukausina pidettiin paljon Po.Pin neulehaalaria, joita ehdittiin parissakin koossa käyttämään. 

Jokin aika sitten me saatiin tuo söpö Baby’s Only neuletakki, ja se on osoittautunut tosi käteväksi pitää takkina lämpöpussin sisällä. Näissä kuvissa vauvalla sattuu olemaan sisävaatteina myös Baby’s Onlyn pöksyt, mutta neuletakki toimii ”ulkovaatteena” lämpöpussin sisällä sisävaatteista riippumatta. Nopska pukea päälle, ja perillä helppo aukaista, ettei vauvalle tule liian kuuma! Luomupuuvillaisessa hupparissa on myös puuvillavuori, ja uskonkin että keväämmällä me käytetään tätä suloista hupparia ihan takkina ilman lämpöpussia.

Oli muuten vähällä, ettei tämä kaveri joutunut tänään seuramieheksi kampaajalle! Mulle oli aamuksi varattu kampaaja-aika, ja tarkoitus oli, että nälän yllättäessä vauvalle tarjoillaan kotona sillä välin  (ekaa kertaa) korvikemaitoa tuttipullosta. Mielessä siinsi rauhallinen ja rentouttava kampaamokäynti ilman trikoopaitaa imetysluukulla.

Eilen illalla kuitenkin ihan testimielessä kokeiltiin pulloruokintaa, mutta eihän se ihan niin vaan sujunutkaan! Myös tänään aamulla kokeiltiin, samalla lopputuloksella, maitoa myös hörppyytettiin mukista, mutta edelleen se irvitsellen valutettiin suupielestä pois.

Kääk, ottaako vauva mukaan kampaajalle, ja toivoa että jaksaa nukkua koko reissun, tai pysyy edes suht tyytyväisenä, vai jättää kotiin ja toivoa, että päiväunet kestävät useamman tunnin kuten yleensäkin aamupäivisin, ja kovan nälän yllättäessä se korvikekin rupeaisi maistumaan…

Valittiin se jälkimmäinen vaihtoehto, ja katastrofiin varautuen (13. perjantai…) lähdin kampaajalle ja toivoin jotain nopeaa, eli ei väriä koko tukkaan. Reissu kesti aika tasan kolme tuntia, ja vauvan päikkärit vartin enemmän. Jee!

Mukavaa viikonloppua!


Lämpöpussi, neuletakki ja pöksyt saatu PikkuVaniljasta.