LEGOPELAILUA IPADILLA

Joskus reilu vuosi, tai puolitoista sitten me ostettiin iPad matkaviihdykkeeksi, lapselle pelikoneeksi reissuja varten. Ajateltiin, että se olisi kätevin vaihtoehto, sillä samaan koneeseen voi latailla pelejä aina silloisen kiinnostuksen kohteen mukaisesti ja voisihan padia käyttää äiti tai isseekin illalla hotellissa jos ei omaa konetta ole tullut otettua mukaan. 

Kone on ollut yleensä se ”viimeinen oljenkorsi”, sitten kun tarrat on liimailtu, kirjat luettu ja eväät syöty. Mutta on siitä kyllä ollut paljon hyötyäkin, vaikkapa silloin, kun tunnin junamatka venähti kolmetuntiseksi junan levitessä keskelle metsää…

Kotona meillä ei ole yleensä koneella ole pelailtu, tai sen olemassa oloa edes muistettu. Paitsi nyt. Olen käyttänyt iPadia itkuhälyttimen vastaanottimena, ja legopakettien mukana tulleissa lehtisissä on mainostettu padille ladattavia pelejä, ja niistäkös se ajatus sitten lähti.

Veikko on toivonut noita legopelejä pitkään koneelleen, ja nyt jokunen viikko sitten niitä vihdoin latailin. Sen jälkeen arvatenkin niillä huvittaisi kovasti pelailla, joten ollaan nyt otettu käyttöön pelipäivä. Kerran viikossa saa koneen kolmeksi vartiksi, yleensä niin, että padiin ajastetaan puoli tuntia peliaikaa, ja sitten saa vielä vartin ekstraa päälle. Ekan pelipäivän jälkeen konetta manguttiin varmaan neljä päivää takaisin, ja kauhulla mietinkin, että nyt sitä jäätiin koukkuun ja jokaisen pelipäivän jälkeen on sama homma edessä, tai koko pelipäivä pitää perua kokonaan, haha!

Mutta muulloin homma onkin hokasattu ihan hyvin, ja tuon ekstravartin jälkeen on kone kiltisti kiikutettu takaisin.

Pelipäivä on ollut käytössä nyt nelisen viikkoa, joten nähtäväksi jää tuleeko tästä pitempiaikainen tapa, vai vain muutaman viikon villitys.

Tämän viikon pelipäivä me pidettiinkin jo aikaisemmin viikolla, kun meidän piti lähteä iltasella autoilemaan ja haluttiin välttää lapsen autoon nukahtaminen juuri ennen nukkumaanmenoaikaa. Nämä kuvat on viime viikonlopulta, kun pelailtiin kotona.

Mitenkäs teillä? Onko teillä pelejä matkaviihdykkeenä tai muuten? 


Jos kaipaat pelivinkkejä perheen pienimmille, niin kurkkaa aikaisemmat postaukset täältä.