REISSU, JOKA EI MENNYT IHAN KUIN STRÖMSÖSSÄ

kolmården

Meidän perjantaina alkanut viikonloppureissu Ruotsiin ei mennyt tällä kertaa ihan kuin Strömsössä. Autoa laivaan ajaessa isompi pojista alkoi valitella mahakipua, ja me tietty miehen kanssa vilkaistiin toisiamme kauhuissa. Ei kai se nyt vaan olisi sitä. Vatsatautia, josta oli ilmestynyt lappu päiväkodin seinälle torstaina, justiin viikon viimeisenä hoitopäivänä.

Ruoka ei laivalla maistunut ja pian saatiinkin jo soittaa hyttiin siivousta, puhtaita lakanoita ja nipullista pyyhkeitä.

Mutta tosi kiva reissu meillä silti oli. Lauantaina vaan ajeltiin ensin ostamaan vähän lisää puhtaita vaatteita ja Kolmårdenissa otettiin rennosti ja mentiin kuumeisen ja huonovointisen lapsen tahtiin (eli vedettiin perässä kärryllä, jossa poika mielellään istui), kunnes suunnattiin hotellille huilaamaan loppupäiväksi. Ja sunnuntaina lapsen olo oli jo edellispäivään nähden tosi hyvä, vaikka tietenkin toipilas oli aika väsynyt. Innoissaan hän silti lähti kovasti odottamaansa Bamse maailmaan, ja siellä jaksettiinkin viettää koko päivä, aina loppupäivän ymmärrettävään väsykiukkuun asti.

Onneksi lapselle itselleen ei jäänyt matkalta mieleen mahatauti, vaan viikonlopun parhaat jutut neljävuotiaan mielestä oli, ”kun sai olla vaarin kanssa ja syödä herkkuja ja juoda limsaa” ”Ja kun Bamse maailmassa pääsi vuoristorataan ja kun eläintarhassa mentiin siihen korkealle ajelulle!”. 

Puolitoistavuotiaalta ei vielä kommentteja irtoa, mutta voin kyllä kertoa, että ihan paras juttu oli Bamse maailmasta löytynyt autoajelu, jossa napero olisi istunut varmaan koko päivän, hih.

ruotsissa lomalla

ruotsiin lasten kanssa

bamse maailma

ruotsissa lasten kanssa

Nämä kuvat löytyi kännykästä, mutta kurkkaan vielä jäikö kameran muistikortille jotain, ja palaan vielä erikseen kertomaan ainakin tuosta Bamse maailmasta, josta me tykättiin tosi paljon!