VINKKEJÄ TERVEELLISEMPIIN KARKKEIHIN!

Pian viisi vuotta täyttävällä isoveljellä on karkkipäivä kerran viikossa, jolloin lapsi saa itse valkata kaupan karkkiosastolta jonkin mieleisensä herkun. Tuon päivän tarkoitus ei siis ole vetää mitään karkkiövereitä, vaan silloin karkkihyllyltä saa valita ihan itse jonkin pienen jutun. Viimeksi se oli pikkuaski suklaarusinoita, joskus jokin hassu tikkari, lakupötkö tai pieni pussukka tarkkaan valittuja irtokarkkeja.

Koska neljävuotias syö karkkipäivän karkkinsa pienemmän nukkuessa päiväuniaan, on pikkuveli ollut ihan helppo pitää vielä oikeista karkeista erossa. Edelleen herkkua ovat kuivatut marjat, rusinat ja talkmurut. Mutta pikkuiselle löytyy myös liuta terveellisiä karkkeja, joita voi ihan hyvällä omalla tunnolla antaa myös taaperolle, ja näistä tykkää kyllä myös isoveli!

terveelliset karkit

Saatiin joskus blogin kautta tuota Silky Milky ja Merry Berry suklaata, ja näitä ollaan ostettu luontaistuotekaupasta lisääkin. Lisäaineetonta kookoksenkukkanektariinilla makeutettua luomusuklaata voisi hyvillä mielin napostella useamminkin, mutta meillä tämä on ollut isomman pojan karkkipäiväherkkua.

Muumipatukat kuuluu mun käsilaukun vakiosisältöön siinä missä rusina-askitkin, ja näitäkin voi ihan hyvillä mielin antaa taaperollekin karkiksi. Nuo tavallisista marketeista löytyvät patukat pitävät sisällään pääasiassa taatelia ja muita hedelmiä.

terveellinen karkki

Ihan ykköslemppari meillä on aika uusi löytö, Yoyo Bear hedelmäremmit! Nämä ovat täysin lisäaineettomia, eikä näihin ole lisätty sokeria, vaan sisältönä on 100% hedelmää, marjoja ja vihanneksia. Nämä on mun mielestä myös kivan hintaisia, yksi tuommoinen pakkaus maksaa euron, ja sisällä on kaksi pientä tuommoista hedelmäremmirullaa. Näitä me ollaan löydetty Punnitse ja Säästä -kaupasta.
5-v synttärijuhliaan suunnitteleva lapsi toivoi näitä myös synttäreilleen ongintapalkinnoiksi.

terveelliset karkit

Vaikka koitankin viettää sokeritonta elämää, voin mäkin hyvällä omallatunnolla rapistella välillä karkkipapereita, sillä sokerittomanakin (ja ilman keinotekoisia makeutusaineita) löytyy monenlaista herkkua.

Ihana pikkunaposteltava on raakasuklaalla kuorrutetut mulperimarjat. Nämä maistuu kyllä lapsillekin, mutta enemmän meillä on naperoiden mieleen mulperimarjat ihan semmoisenaan, ilman suklaapäällistä.

Ihan tämän sokerittoman taipaleeni alkumetreiltä asti olen kantanut laukussani mukana raakasuklaapatukoita, joita aluksi ostin luontaistuotekaupasta, mutta näitäkin alkaa jo näkyä ihan perusmarketeissa. Ihan muutama päivä sitten bongasin Lidlistä nuo Kultasuklaan valmistamat raakasuklaapatukat, toivottavasti nämä ovat tulleet valikoimaan jäädäkseen!

S-marketin keksiosastolta(!) oon bongannut nuo Wild Thing taatelipatukat, ja tykkään kyllä näistäkin kovasti. Näitä meillä on isompi lapsistakin maistanut, ja maistuu kyllä hyvin hänelle myös.

Onko teillä vinkkejä terveellisempiin karkkeihin?