ALOITTELIJAN HELPPO TEEMAKAKKU

lastenjuhlat

Me saatiin eilen synttärijuhlijoita parin päivän varoitusajalla, mikä tarkoitti sitä, että OMG… Joutuisin kakkupuuhiin ihan itse!

Mun mielestä leipominen on kyllä ihan hauskaa puuhaa, mutta jostain syystä mun visiot ei aina oikein kohtaa lopputuloksen kanssa. Niinpä olenkin useimmiten ulkoistanut kakkuhommat osaavimmille ja hyvillä mielin sitten kiikuttanut pöytään toinen toistaan upeampia syntymäpäiväkakkuja.

Mutta niin. Nyt tosiaan jouduin kakkupuuhiin itse, ja muistin nähneeni hauskan idean Late Lammas kakusta, jossa oli kivan simppeli idea, sellainen, että tämmöinen aloittelijakin voisi onnistua.

late lammas kakku

Late Lammas kakkuun löytyy googlettamalla paljonkin hyviä ohjeita, mutta kaikessa yksinkertaisuudessaan kakku kasataan elmukelmulla vuorattuun kulhoon, että saadaan aikaan tuo puolipyöreä muoto. Eli kulhoon ladotaan kerroksittain vuorotellen kakkupohjaa ja täytettä. Laitoin tuohon kakkuun kolme kerrosta kakkupohjaa ja niiden välissä oli mascarpone-kermavaahtoa ja mangoa. Lopuksi päälle laitetaan jokin kevyt paino, esim. lautanen ja annetaan olla jääkaapissa seuraavaan päivään.

Juhlapäivänä sitten kippasin kakun kulhosta pois ja kuorrutin kakun ohuesti kermavaahdolla, asettelin Laten naaman kakun päälle ja aloin peittämään kakkua minivaahtokarkeilla. Lopuksi vielä korvat Latelle, ja kakku oli valmis!
Naama ja korvat oli ihan valmista mustaa sokerimassaa, joka on kaulittu ja muotoon leikattu. Silmät on tuommoisista minivaahtiksista liiskatut, ja silmän mustat osat sokerimassasta pyöritellyt.

Tämä oli kyllä oikeasti helppo tehdä, ja onhan tuo nyt tosi hauskan näköinen!

Juhlia edeltävänä päivänä askarreltiin Veikon kanssa jättivaahtokarkeista, sulatetusta suklaasta, strösselistä ja paperipilleistä tuommoisia hauskoja (ja helppoja) vaahtokarkkitikkareita. Ja löytyi pöydästä Late Lammas teemaan sopivasti myös Laten papanoita, aka suklaarusinoita, hih.

lasten juhlat

Pari viikkoa sitten meillä juhlittiin synttäreitä Ninjago-teemalla ja niistä kemuista löytyy postaukset täältä ja täältä. Isoimmat pippalot on kuitenkin vielä edessä päin, sillä parin viikon päästä meillä juhlitaan taas, kivaa!

Mukavaa uutta viikkoa!