OLOHUONEEN UUSI TYYLI

olohuone blogi

Kerroinkin, että vähän innostuin laittamaan meidän olkkaria uusiksi. Sohvat ja kattolamppu on jo myyty ja vielä pitäisi päästä eroon sohvapöydistä ja verhoista. Niillä ei kyllä mitään kiirettä ole, sillä vielä ei olla edes päätetty minkälainen pöytä meille tulee (vaikka yksi vaihtoehto on kyllä jo noussut lemppariksi), ja tilaamani uudet verhotkin on vielä matkalla meille.

Meillä on ollut kymmenen vuotta (kyllä!) Askosta ostettu suuri jenkkisohva ja saman sarjan jättisuuri nojatuoli, ja halusin vaihtaa niitä vähän yksinkertaisempiin vaihtoehtoihin.
Meillä on sisustustyyli muuttunut aikalailla tässä vuosien varrella ja nyt viehättää vähän yksinkertaisemmat jutut. Mitään modernia sisustusta meille ei ole tulossa, mutta sellainen selkeä skandinaavinen tyyli pienellä boheemilla ripauksella kuulostaa justiin meidän näköiseltä ratkaisulta.

Aika monennäköistä sisustusta meillä on tässä vuosien mittaan ehtinyt ollakin. Kaksituhatta luvun vaihteessa ihan parasta, mitä sisustusrintamalla tiesin, oli sininen väri, haha! Meillä oli olohuoneessa siniset sohvat ja siniset Ikean Lack-hyllyt (sillälailla ärsyttävästi limittäin seinälle laitettuna, hrrr), keittiöstä löytyi Kartio-lasit ja Teema-astiat sinisinä, ja koti oli täynnä pikkuruisia sinisiä koriste-esineitä.
Kun sitten kymmenen vuotta sitten muutettiin ekaan omakotitaloon, oli hurahtanut ihan täysin englantilaiseen maalaisromantiikkaan, ja meillä esimerksiksi tapetoitiin yksi huone ruusukuvioisella tapetilla, ja muutenkin ruusuaiheiset sisustustavarat oli mun mielestä ihania!
Vielä muutama vuosi sitten, kun muutettiin tähän nykyiseen kotiin, tykkäsin joistan romanttisista sisustusjutuista, mutta hiljalleen nuo romanttiset jutut on karsiutuneet sisustuksesta pois, ja yksinkertaisempi tyyli miellyttää nyt.

Nyt kun päästiin niistä jenkkisohvista eroon, ja katseltiin uutta sohvaa tilalle, niin vaihtoehtoina oli Ikeasta simppeli (ja edullinen) Karlstad ja myös Stockholm harmaalla kankaalla näytti kivalle.

Arvatkaapas mikä sohva meille sitten tuli…? No Ikean Ektorp, eli justiin sellainen jenkkityylinen, mikä meillä on viimeiset kymmenen vuotta ollut, hah!

Ollaan kyllä tosi tyytyväisiä sohvavalintaan, mutta nojatuolia ei kuitenkaan haluttu tuosta samasta sarjasta ottaa, vaan justiin tänään käytiin hakemassa Söderhamn yhden istuttava sohva, johon ostettiin puiset jalat, kun ne siihen kuuluvat kromiset ei sovi meille yhtään, ja voi vitsit miten kiva tuo sohva onkaan!

Kun nyt alettiin vaihtamaan olkkarin sisustusta simppelimpään suuntaan, niin alettiin miettimään, että tuleeko meidän olohuoneesta vähän tylsä sellaisella yksinkertaisella sohvalla. Nyt tuntuu, että tuo Ektorp oli oikein hyvä valinta, sillä muuten yksinkertaiseen olohuoneeseen se tuo justiin mukavan rennon boheemin ripauksen.

Meillä ei muuten tällä hetkellä ole ollenkaan kattolamppua olohuoneessa, kun oikein mikään vaihtoehto ei ole tuntunut kivalle! Siksi tuolla yhdessä nurkassa roikkuu tuo yksinäinen lamppu johdon päässä. Se ei siis tosiaankaan ole mikään tarkoituksella laitettu sisustuselementti, vaan ihan vaan tuomassa pikkuisen lisävaloa olohuoneeseen, jossa muuten ainoana valonlähteenä olisi yhdessä nurkassa seisova jalkalamppu, hih!

perheblogi

sisustusblogi

sisustusblogi

olohuone blogi

perheblogi

Mukavaa uutta viikkoa!