KAKSI KIRJASUOSIKKIA

McDonalds

Suomen McDonald’s on mukana edistämässä lasten lukuharrastusta osana pohjoismaista Läsrörelsen-hanketta. Mäkkärissä onkin parhaillaan käynnissä kampanja, jossa Happy Meal aterian yhteydessä saa hauskan lastenkirjan!

Meiltä näitä Mäkkärin kampanjakirjoja löytyy aikaisempienkin kampanjoiden ajalta, ja ollaanpa joskus käyty ihan vartavasten kirjaostoksillakin McDonaldsissa. Kyllä, näitä kampanjakirjoja voi ostaa myös erikseen, edulliseen kahden euron hintaan.

Mc donalds kirjaviikot

nordic books kirjaviikot

nordic books viikot

Meillä on luettu lapsille ihan vauvasta saakka (aluksi kyllä luin omia aikakausilehtiäni ääneen, hih!), joten satuhetkestä on muodostunut meille tuttu ja turvallinen iltarutiini, josta pidetään kiinni ihan joka ilta. Toki luetaan paljon muutenkin, mutta tuo iltasatu on mukava tapa rauhoittua ennen nukkumaan menoa.

Kaksivuotiaan lemppareita on värikkäät kuvakirjat, joissa on lyhyt tarina. Satua luettaessa pysähdytään välillä katsomaan kuvia, ja käydään läpi, että mitä niissä kuvissa oikein tapahtuukaan. Viisivuotias taas tykkää kuunnella jo pitkiä kuvattomia kirjoja, siis sellaisia, joiden läpi lukemiseen tarvitaan useampi ilta. Useimmiten me tehdäänkin niin, että ensin luetaan pieni kuvakirja, ja sen jälkeen muutama kappale isomman valkkaamasta sadusta.

Molemmat lapset tykkäävät kuunnella satuja kainaloon käpertyneenä, enkä muista, että vilkas viisivuotias olisi koskaan kieltäytynyt satuhetkestä. Kiireisessä arjessa tulee aika harvoin pysähdyttyä ihan vaan pitämään lasta sylissä, joten varmasti senkin takia tuommoinen hetki, jolloin keskitytään vaan olemaan yhdessä lähekkäin ja kuuntelemaan satua, on lapsille mieluinen. Ja tietenkin myös hauskat ja mukaansatempaavat tarinat saavat pikkuiset nauliintumaan kirjojen ääreen.

Sen lisäksi, että satujen lukeminen on mukavaa ja rauhoittavaa yhdessäoloa, tulee vähän kuin kaupanpäällisenä monia hyödyllisiä juttuja. Lukemisesta on apua taaperon puheen kehitykselle, se kehittää mielikuvitusta ja auttaa parantamaan keskittymiskykyä. Näin niinkuin joitain mainitakseni.

mc donalds nordic books

mc donalds

Me päästiin tutustumaan kaikkiin McDonaldsin kahdeksaan lastenkirjaan. Tykättiin kyllä jokaisesta kahdeksasta kirjasta, mutta kaksi kirjoista on noussut meillä lasten suosikeiksi.

Noita Pomperipossa, joka sai pitkän nenän on sopivasti jännittävä kertomus rumasta noita-akasta, jonka pitkä nenä venyy entisestään aina, kun hän noituu jonkun. Tästä tarinasta tuli mun omat lapsuuden sadut mieleen, eikä ihme, sillä tämä ruotsalainen satu on yli sadan vuoden takaa. Niin, itse en sentään ole sadan (saati sitten miljoonan) vuoden takaa, vaikka esikoinen sellaista kerran epäilikin, kun pohti äidin ikää.

Toinen suosikki on Tunnista 25 lintua. Kirjassa tutustutaan Suomen yleisimpiin lintuihin ja arvatkaapas onko meillä viime aikoina bongailtu ahkerasti ulkona lenteleviä lintuja, ja koitettu muistella kirjasta opittuja tuntomerkkejä, haha.

Nämä meidän suosikit löytyvätkin nyt seuraavan viikon ajan McDonaldsista.

mc donalds kirjaviikot

mc donalds

mc donalds nordic books

Lastenkirjan saa Happy Meal -lastenaterian yhteydessä 7.10.-16.11.2016 välisenä aikana ja kirjat vaihtuvat viikoittain. Kirjoittajina on uusia ja vanhoja lastenkirjailijoita kaikista Pohjoismaista. Kirjoihin ja kampanjaan voit tutustua McDonaldsin sivuilla.

Luetaanko teillä iltasatu lapsille?

mcdonalds