LASTEN KOSMETIIKKAPURNUKAT

lasten kosmetiikka

Esikoista odottaessani aloin miettimään kosmetiikan käyttöä raskauden aikana, onko se turvallista tai millaista kosmetiikkaa voisin käyttää. Vaihdoin ensin tuotteita hajustamattomiin, kunnes löysin luonnonkosmetiikan ja sieltä käyttööni uudet kosmetiikkasuosikit. Niinpä on ollut luonnollista valita lapsillekin kosmetiikkapurnukoita luonnonkosmetiikan puolelta. Vai tarvitsevatko lapset kosmetiikkaa?

Meidän kaksi- ja viisivuotiaat ovat molemmat ihan erilaisia kosmetiikan käyttäjiä. Niinkuin moni muukin kaksivuotias, ei meidänkään kuopus vielä juurikaan kosmetiikkaa käytä hammastahnaa lukuunottamatta. Lapsi peseytyy useimmiten kylvyssä pelkällä vedellä ja myös hiukset puhdistuvat vesipesulla. Ihan muutaman kerran (siis varmasti alle viisi kertaa tässä kahden ja puolen vuoden aikana) on lapsen hennot hiukset pesty isoveljeltä lainatulla shampoolla, jos meillä on ollut jotain spessua menoa tiedossa, ja joka kerta hiukset ovat kuivuneet ihan superpaljon. Niinpä jatketaan vielä vesipesulinjalla, varsinkin, kun hiukset puhdistuvat tosi hyvin niinkin.

Vaikka meillä vielä suositaankin vesipesua kylvyssä, lorautetaan me sinne välillä vähän kylpyvaahtoa, ihan vaan siksi, että on tietenkin sata kertaa hauskempaa, kun kylvyssä voi taiteilla vaahdosta itselleen vaikka valkoisen pitkän parran, tai tuuhean vaahtotukan. Kylpyvaahtona meillä on Sophie la Girafen hellävarainen kylpyvaahto*, joka on valmistettu turvallisista, luomulaatuisista ainesosista.

luonnonkosmetiikka lapsille

Viisivuotiaalta purnukoita löytyy jo vähän enemmän, sillä hiukset pestään kerran viikossa shampoolla, ja atooppista ihoa on rasvattava säännöllisesti.

Tällä hetkellä shampoona on käytössä marketista muutamalla eurolla löytynyt Urtekramin Calendula -shampoo, joka on sertifioitua luonnonkosmetiikkaa. Shampoo tuntuu mukavan hellävaraiselle, sillä puhdistuu hiukset hyvin, mutta se ei kuitenkaan kuivata viisivuotiaan hiuksia (toisin kuin käy hentohiuksiselle kaksivuotiaalle). Sarjasta löytyy muuten myös selvityssuihke, mikä on varmasti superkiva pitkähiuksisille! Miinusta vain tuosta tylsän näköisestä purkista, miksi kaikki lapsia houkuttelevat hahmot löytyvät niistä taviskosmetiikkapurkkien kyljistä?

Hammastahnana pojilla on tällä hetkellä Sophie la Girafen uutuus, hellävarainen hammasgeeli*. Fluorittomassa hammasgeelissä on runsaasti hammaskiillettä vahvistavaa ja reikiintymiseltä suojaavaa xylitolia. Tähän ei ole lisätty mitään keinotekoisia maku- tai makeutusaineita, joten maku ei houkuttele lasta nielemään hammastahnaa, mitä ainakin meillä lapset tekevät, jos hammasharjaan on sipaistu jotain hyvänmakuista tahnaa.

Viisivuotiaan iho on atopiaan taipuvainen, ja tässä vuosien varrella on tullut opittua muutama kikka, joilla saadaan iho pysymään hyvässä kunnossa. Tärkeimpänä niistä on vaatteiden materiaalivalinnat! Meillä käytetään pääasiassa luomupuuvillaa lastenvaatteissa, sillä se ei ärsytä atoopikon ihoa, kuten tekee ketjuliikkeiden voimakkailla kemikaaleilla värjätyt ja käsitellyt vaatteet, jotka saavat käyttöönottopesun jälkeenkin lapsen ihon täyteen kuivia ja kutiavia atopialäiskiä. Lisäksi meillä popsitaan aamuisin D-vitamiinitabletin lisäksi myös Omega 3 rasvahappoja maistuvien pikkukalojen muodossa. Näiden ansiosta ollaan päästy pahimmasta rasvausrumbasta ja niistä inhottavista kuivista läiskistä, mutta silti ihoa vielä täytyy rasvailla säännöllisesti. Tällä hetkellä meillä on käytössä perusvoide apteekista (mikä ei ole luonnonkosmetiikkaa), mutta yksi lemppari niihin kuivimpiin kohtiin on ollut myös Sophie la Girafen SOS Cream.

luonnonkosmetiikka lapsille

Käyttääkö teillä lapset kosmetiikkaa?

*Merkityt tuotteet saatu
Sisältää mainoslinkkejä