HELPPO JA NOPEA RAPARPERIMEHU

helppo raparperimehu

Vaikka me ei ollakaan mitään kummoisempia viherpeukaloita, niin meidän raparperi on varmasti kaupungin isoin, hah! Raparperi puskee varsia sellaista tahtia, ettei tällainen laiska kiireinen kokki oikein meinaa ehtiä niitä hyödyntämään.

Onneksi on muutamia superhelppoja ohjeita, jos aikaa ei ole piirakkataikinoiden sekoitteluun tai kiisselikattilan hämmentämiseen. Yksi helppo ja nopea tapa hyödyntää raparpereita, on tehdä niistä mehua.

helppo raparperimehu

Mehuun tarvitaan raparperia vajaa kattilallinen, meidän kattilan täytti viisi isoa vartta. 2 litraa vettä, puolikas vaniljatanko (ei pakollinen), 2 dl palmusokeria (tai tavallista) ja yhden sitruunan mehu (tämäkään ei pakollinen).

Raparperit pilkotaan kattilaan kuorineen ja kaadetaan vesi sekaan. Mukaan laitetaan puolikas vaniljatanko ja annetaan kiehua puolisen tuntia. Sen jälkeen mehu siivilöidään ja mehuun lisätään sokeri ja sitruunamehu. Annetaan jäähtyä ja hörpitään kuumana kesäpäivänä jäiden kera, tai sitten tämmöisenä hyytävän kylmänä (kesä)päivänä sohvalla vilttiin kääriytyneenä.

Superhelppoa ja nopeaa! Mun mielestä mehu on hyvää sellaisenaan, mies tykkää lisätä omaansa kivennäisvettä, mutta lapset eivät mehusta liiemmin välitä. Pienemmän mielestä mehu on kirpeää, ja isomman mielestä muuten vain outoa, hah. Mutta kannattaa testata, ja tähän voisi sopia myös mansikat joukkoon!

Ai niin, se raparperimössö, joka siivilöidessä jäi kannattaa myös hyödyntää. Mä sekoitin nopskan pannaritaikinan ja lisäsin raparperimössön siihen, ja maistui muuten myös lapsille!

raparperimehu

Mitäs te tykkäätte tehdä raparperista?