HAUSKA INTERAKTIIVINEN NETFLIX-VINKKI LAPSILLE

netflix blogi

Saapasjalkakissa on seikkaillut Netflixissä jo pitkään, mutta ihan uutena Netflixiin on tullut interaktiivinen tarina Saapasjalkakissasta, jossa katsoja pääsee mukaan vaikuttamaan tarinan kulkuun!

Saapasjalkakirja: Eeppisen tarinan vanki kertoo tutusta kissasta, joka joutuu vangiksi taikakirjaan. Ovela tarinankertoja kertoo, että kissa pääsee pälkähästä, kunhan vain seikkailee tiensä ulos kirjasta. Homma ei kuitenkaan ole ihan helppo, sillä tarinoita kirjassa on useita, ja Saapasjalkakissan tulee seikkailla kaikkien tarinoiden läpi ihan kirjaan loppuun saakka.

Tarinassa tulee aina välillä kohtia, joissa katsojalta kysytään, kuinka tarinan tulisi jatkua. Valittavana on aina kaksi vaihtoehtoa, esimerkiksi Saapasjalkakissan seikkaillessa Kultakutri-sadusta tuttujen karhujen kotona, saa katsoja valita onko kissalla vastassaan tutut ystävälliset karvaturrit, vai vaihtoehtoisesti äreät ja vähän pelottavat karhut. Tarina sitten etenee sen mukaan, millaisen käänteen itse siihen valitsee.

Tällainen vuorovaikutteisuus toimii kyllä hauskasti lastenohjelmassa, ja ainakin meidän melkein kuusivuotias oli innoissaan uudenlaisesta tavasta katsoa ohjelmaa. Netflixistä löytyy muuten toinenkin vuorovaikutteinen ohjelma, rekalla huristelevasta Buddy-koirasta ja hänen mekaanikkokamustaan Darnellista kertova Buddy Thunderstruck: Ehkä-pino ja lisääkin interaktiivisia ohjelmia on luvassa myöhemmin.

Me katsotaan yleensä Netflixiä tavalliselta televisioruudulta Apple TV:n kautta, mutta sitä kautta ei interaktiivisen tarinan seuraaminen onnistu, vaan katsottavana on ihan tavallisesti etenevä versio ohjelmasta. Apple TV:n sijaan interaktiivista sisältöä voi katsoa älytelevisiolla, suoratoistolaitteilla, pelikonsoleilla ja iOS-laitteilla, joissa on Netflix-sovelluksen uusin versio. Me päivitettiin Netflix-sovellus uuteen versioon iPadille, ja päästiin sitä kautta päättämään, mihin seikkailuihin Saapasjalkakissa joutuisi.

netflix lapsille

netflix lapset

Mitäs teillä katsotaan Netflixistä?