JOULUASKARTELUA: EUKALYPTUSKRANSSI

eukalyptuskranssi

Joulun odotus ja kaikenlainen pieni jouluhössötys on ihan parasta, ja ajattelin täällä blogissakin nyt joulukuun ajan keskittyä joulujuttuihin. Tosin muutakin on kyllä tiedossa, sillä makuuhuoneen muutoshommat ovat edistyneet (jee!) siihen malliin, että tänään kannettiin meidän sänky uuteen makuuhuoneeseen! Tosin niissä kahdessa muussa huoneessa ei olla ehditty tehdä vielä mitään, mutta ihanaa, kun edes yksi huone alkaa olla jo melko valmiina.

Jouluaskartelutkin on jo aloitettu, ja tänään pyörittelin meille eukalyptuskranssin. Koska nämä jouluhössötyshommat täytyy tehdä silloin, kuin muilta hommilta jää vähän aikaa, on mun askartelut mulle tuttuun tapaan superhelppoja ja nopeita. Kranssin kanssa tuhraantui aikaa varmaan kymmenen minuuttia, eikä tämä vaadi mitään kummoisia askartelutaitoja.

Eukalyptuskranssiin tarvitsee:

  • Metallikehikko tai esim. rautalangasta itse taivutettu rinkula
  • Eukalyptuksen oksia
  • Rautalankaa ja pihdit
  • Pala ripustusnarua ja sakset

Sitten vain otetaan sopiva oksa, pala rautalankaa ja kiinnitetään oksa muutamasta kohdasta kehikkoon kiinni, ja tätä jatketaan niin kauan, kunnes kranssi on vamis. Nyt on näkynyt paljon sellaisiakin kransseja, joissa eukalyptuksen oksia on kiinnitetty toispuoleisesti vain osaan kehikkoa, mutta mä itse tykkään tällaisista kokonaan eukalyptuksen oksilla kuorrutetuista kransseista. Kauniin kranssin saa kietomalla oksia yhden kierroksen kehikon ympäri, mutta tällä kertaa halusin vähän tuuheamman kranssin, ja kiinnitin oksia pariin kerrokseen.

Superhelppoa ja nopeaa, ja miten ihana ja raikas tuoksu noista eukalyptuksen lehdistä lähteekään!

eukalyptus kranssi

eukalyptuskranssi

jouluaskartelut

Mukavaa sunnuntaita!