TEE SE ITSE: VESIVÄRIT

diy vesivärit

Varmaan useimmat lapset tykkäävät sutia siveltimillä maalia paperiin, tai ainakin meillä pojat tykkäävät maalailla niin vesi-, kuin sormiväreilläkin. Vesivärit on mun mielestä kivoja, kun niistä ei tule sotkuakaan, vaan niillä voi helposti maalailla ilman suurempia valmisteluita vaikka keittiön pöydän ääressä.

Olin joskus napannut ohjeen vesivärien tekoon, ja kokeiltiinkin vihdoin tehdä vesivärejä ihan itse! Ainekset löytyivät keittiöstä, joten ei tarvinnut kuin kääriä hihat ja alkaa hommiin.

Tee se itse vesiväreihin tarvitsee:

  • 3 rkl ruokasoodaa
  • 3 rkl maissitärkkelystä
  • 3 rkl valkoviinietikkaa (meillä oli omenaviinietikkaa, niin laitettiin sitä)
  • 2 rkl siirappia (meillä ei ollut kuin tummaa siirappia, joten keitettiin siirappi sokerista ja vedestä, 1/4 dl sokeria ja 1/2 dl vettä)
  • Elintarvikevärejä

diy vesivärit

tee se itse vesivärit

itse tehdyt vesivärit

Kun kaikki ainekset, sekoituskulho ja esim. hammastikku sekoittamista varten on otettu esiin, voikin alkaa hommiin!

Laita kulhoon ruokasooda, maissitärkkelys, viinietikka ja siirappi. Sekoita seosta niin kauan, kunnes se ei enää poreile (tuo poreiluosuus on lapsista ehkä se jännin osa tätä hommaa, hih).

Kaada seos pikkuruisiin astioihin. Tähän käy esim. pullonkorkit tai jääpalamuotti. Meiltä löytyi tuommoisia mineraalimeikkien näytepurkkeja, jotka olivat justiin sopivan kokoisia tähän hommaan.

Lisää nyt jokaiseen purkkiin haluamaasi elintarvikeväriä ja sekoita huolellisesti. Meillä oli monenlaista väriä, niin nestemäistä, kuin geelimäistäkin ja nuo nestemäiset sekoittuivat mielestäni parhaiten.

Vesivärinappien annetaan kuivua muutaman päivän ajan, ja sitten voikin ottaa siveltimet ja paperit esiin, ja alkaa taiteilemaan itse tehdyillä vesiväreillä!

vesivärit itse

askartelublogi

Olettekos tehneet itse vesivärinappeja?