HERKUTON HUHTIKUU – TERVEELLISET ”KARKIT”

laksritsitaatelit

Nyt on luvassa niitä lupaamiani vinkkejä sokerittomiin ja terveellisiin herkkuihin! Nämä ovat siis sellaisia, joita voi napostella silloin, kun tekisi mieli vaikka irtokarkkeja tai suklaata, ja nämä käy hyvin myös kahvihetkiin, sillä ainakin mulla on ollut tapana syödä kahvin kanssa AINA jotain makeaa.

Taatelit

Taatelit käyvät aivan sellaisenaan esim. kahvin kanssa, ja jos niihin sipaisee maapähkinävoita (sokeriton ja luomu), niin niistä saa terveellisen snickersin korvikkeen. Mutta tiedättekös, jotain vielä parempaa ja aivan superihanaa on kaupoista (Prisma ym.) valmiina saatavat lakritsijauheella maustetut taatelit. Siis slurps, niin hyviä (ja vähän liian koukuttavia).

Super Peanuts -patukat

Sain ennen pääsiäistä Cocovilta laatikollisen ihania herkkuja, ja noista Super Peanuts patukoista tuli aivan lemppareita! Nämä ovat oikeastaan välipalapatukoita, mutta mun mielestä nämä makeansuolaiset patukat sopii aivan täydellisesti pieniin herkkuhetkiin. Pähkinäisiä patukoita on kaksi eri makua, raakakaakao ja maca, ja vaikka tykkään molemmista, niin tuo maca on aivan superlemppari!

Mulperimarjat

Myös mulperimarjat ovat kivaa pientä naposteltavaa, ja ainakin meillä myös lapset tykkäävät napostella näitä esim. leffaa katsellessa. Joiltain merkeiltä mulperimarjoja löytyy myös raakasuklaalla kuorrutettuna, mutta mun mielestä nämä ovat parhaita aivan sellaisenaan ilman mitään kuorrutuksia.

sokeriton elämä

terveelliset herkut

Raakasuklaa

Tavalliset sokeripommisuklaat on helppo korvata terveellisellä raakasuklaalla, maku vaan saattaa kaivata pientä totuttelua, raakasuklaa kun ei tietenkään ole yhtä makeaa. Itse en niin välitä maustamattomasta raakasuklaasta, mutta näistäkin löytyy onneksi aivan valtavasti eri vaihtoehtoja, ja esim. tuo Cocovin appelsiinin makuinen raakasuklaa on mun mielestä tosi ihanaa!

Puhdistamon raakasuklaita olen myös maistellut eri makuja, niitä kun saa helposti kauppareissulla esim. Lidlistä. Puhdas+ collagen raakasuklaat oli mulle aivan uusi tuttavuus, joita ostin hiljattain luontaistuotekaupasta, ja kollageeni suklaassa kuulostaa aivan nerokkaalle keksinnölle! Kollageeniahan on mm. ihossa, ja kun kollageenin tuotanto vähenee (näin alkaa tapahtua jo 25 vuoden iässä!), alkaa iho mm. menettää kimmoisuuttaan ja siihen alkaa muodostua ryppyjä. Loistava syy näin neljänkympin kynnyksellä siis aloittaa kollageenisuklaan syönti, hah!

raakasuklaa

Bear yoyo hedelmänauhat

Lapsille suunnatut Bear yoyo hedelmänauhat on meidän poikien lemppareita (näitä löytyy ainakin luontaistuotekaupoista), mutta näitä voi kyllä itsekin syödä karkin sijaan! Nämä on siis pelkistä hedelmistä tai marjoista valmistettuja, eikä näissä ole lisättyä sokeria. Sopii kivasti vaikka pikkuiseksi evääksikin laukussa pidettäväksi.

Ainut huono puoli näissä terveellisissä herkuissa on niiden hinta, sillä tavalliset karkit ovat paljon halvempia! Mutta tavallisissa karkeissa ei ole mitään hyödyllistä, kun taas esim. mulperimarjat sisältävät runsaasti kuitua, kalsiumia, rautaa ja C- ja K-vitamiinia. Näitä terveellisiä herkkuja ei tule myöskään ahmittua samanlaisia määriä, kuin (ainakin mun on tullut syötyä) tavallisia karkkeja ja suklaita, ja varsinkin, kun sokerittomaan elämään tottuu, ei makeaa enää edes tee mieli samalla tavalla kuin aikaisemmin.

sokerittomat herkut

sokeriton elämä

Kaikista näistä postauksen herkuista mun kaksi superlempparia on nuo lakritsitaatelit ja Cocovin Maca-patukat!

LUE MYÖS: Herkuton huhtikuu – lähdetkö mukaan?

Oliko näissä teidän suosikkeja?
Tai onko teillä jotain lemppareita, joita tässä ei mainittu?