LASSE-MAIJAN ETSIVÄTOIMISTO: ENSIMMÄINEN ARVOITUS

lasse maijan etsivätoimisto

Lasse-Maijan etsivätoimisto -kirjat ovat yksiä meidän tulevan koululaisen lemppareita. Eikä ihmekään, kirjasarjan kirjoittanut Martin Widmark on yksi Ruotsin suosituimmista lastenkirjailijoista!

Lasten oma dekkarisarja sijoittuu pieneen Vallilan kaupunkiin, ja sen päähenkilöitä ovat koulukaverit Lasse ja Maija, joilla on oma pieni etsivätoimisto. Koska esikoinen on ahminut innoissaan näitä jännittäviä ja helppolukuisia kirjoja, oli hän superilahtunut, kun kuuli, että elokuvateattereihin on tulossa Lasse-Maijan etsivätoimisto -elokuva!

Lasse-Maijan etsivätoimisto: Ensimmäinen arvoitus -elokuvalla on itsenäinen käsikirjoitus ja tarina, joka kertoo miten kaikki sai alkunsa: miten Lasse ja Maija tapaavat, ja mikä on ensimmäinen arvoitus, joka saa heidät perustamaan oman etsivätoimistonsa.
Seikkailu alkaa, kun arvokas Hammarabin kirja varastetaan Vallilan koulusta. Kirja pitää sisällään salaisuuden, ja pian kaikki koulussa ovat epäiltyjä: arveluttava talkkari, liikunnanopettaja tiukassa jumppa-asussaan, omituinen kirjastonhoitaja, jopa rehtori Brynolfsson! Juoni tiivistyy, ja Lasse ja Maija ovat hankalan pulman edessä. Onnistuvatko he ratkaisemaan ihka ensimmäisen arvoituksensa?

Me käytiin tänään katsomassa 10.8. ensi-iltaan tulevan elokuvan pressinäytös, ja kirjasarjan fanin tuomio oli selkeä: ”Ihan sairaan hyvä!”

Ja kyllä, olihan se elokuva tosi hyvä! Sopii loistavasti myös niille, ketkä eivät ole koskaan sarjan kirjoja lukeneet (mä en ole).

Karkkipurkki suosittelee!

lasse maijan etsivätoimisto elokuva

lasse-maijan etsivätoimisto elokuva

lasse maijan etsivätoimisto elokuva

lasse maijan etsivätoimisto ensimmäinen arvoitus

lasse maijan etsivätoimisto leffa

Ovatko Lasse ja Maija jo teille tuttuja?