KOULULAISEN KÄYTÄNNÖLLINEN JA KAUNIS HUONE

ekaluokkalaisen huone blogi

Kaupallinen yhteistyö: Veken kaluste

Muutama viikko sitten kerroin meidän ekaluokkalaisen huoneen muutossuunnitelmista, ja tiedättekös, nyt tuolla huoneessa alkaa olla ihan valmista ja siitä tuli ihana!

Vaikka huone on melko iso, on se myös aika haastava sisustaa, sillä huoneessa ei ole yhtään ehjää seinää. Yhdellä seinällä on ovi, toisella ikkuna, kolmannella kapea ikkuna ja neljännellä ovi vaatehuoneeseen. Koska vaatehuone on koko perheen käytössä, on huoneen yhdelle seinälle laitettu koko seinän leveydeltä vaatekaappia ja hyllyköitä, ja näin sängylle ja koulupöydälle jää vaihtoehdoiksi vain nämä seinät, joille ne on nyt sijoitettu.

Kalusteiden ei haluttu vievän hurjan paljon tilaa huoneesta, koska lattialle toivottiin runsaasti leikkitilaa, ja sen takia koitettiin etsiä mahdollisimman kompaktin kokoiset, mutta silti kauniit ja huoneeseen sopivat kalusteet. Karoliina-kirjoituspöytä* oli huoneeseen aivan täydellisen kokoinen, sillä se on vain noin 100 cm leveä ja noin 42 senttiä syvä. Pöytä on myös kaunis ja kaksi laatikkoa tuovat mukavasti säilytystilaa kynille ja vihkoille. Pöytä on ollut nyt muutaman viikon käytössä ja se on ollut juuri sopivan kokoinen myös käytännössä! Siinä mahtuu hyvin tekemään läksyjä, värittelemään tai puuhailemaan muita pöytäpuuhia, mutta siihen ei helposti kerry turhaa roinaa, kun tilaa ei ole liikaa. Vekellä oli muitakin kivoja kirjoituspöytävaihtoehtoja, mutta tämä Karoliina oli juuri nappivalinta meille ja ollaan kyllä oltu tosi tyytyväisiä.

veke lastenhuone

veke lastenhuoneen sisustus

koululaisen huone sisustus

Koska tuohon kohtaan, jossa sänky nyt on, ei mahdu täysmittaista sänkyä, täytyi sänky etsiä lastensängyistä. Ei haluttu kuitenkaan jatkettavaa sänkyä, ja muutenkin hakusessa oli mahdollisimman simppeli sänky. Aaria-lastensänky* oli juuri sellainen ja aivan loistavaa oli myös se, että siihen löytyi erikseen myytäviä sängynaluslaatikoita!

Sänky on noin 170 sentin pituinen ja toivon, että se menee lapsella vielä monta vuotta. Sitten kun on aika vaihtaa sänky isompaan, täytyy järjestystä vähän vaihtaa, eli siirtää kirjoituspöydän ja sängyn paikkoja keskenään. Tykkään kuitenkin tosi paljon järjestyksestä juuri näin ja varmasti näin mennäänkin seuraavat vuodet.

Nuo Aaria-sängynaluslaatikot ovat aivan loistavat ja imevät sisäänsä melkoisen määrän tavaraa. Meillä niissä on Legoja, toisessa laatikossa sellaiset, joita on lajiteltu pienempiin laatikoihin ja toisessa sitten kaikki sekalaiset Legot. Aika usein meidän ekaluokkalainen leikkii kavereiden kanssa tuossa lattialla istuskellen niin, että sängynaluslaatikko on vedetty esiin ja lattialla rakentuu jos jonkinlaista Legorakennelmaa. Leikit on tosi helppo myös lopuksi siivota, kun Legot voi vain kahmia takaisin laatikkoon.

koululaisen huone

ekaluokkalaisen huone blogi

Olen kyllä aivan supertyytyväinen tähän huoneeseen nyt ja asukas tietenkin myös! Huone on pienen maalaushomman ja uusien kalusteiden jälkeen ihanan freesi ja valoisa ja aivan supersuloinen. Toivon, että tämän muutoksen jälkeen huone toimii tällaisenaan pitkään, eikä mitään suurempia muutoksia tarvita seuraavien vuosien aikana. Joitain pieniä sisustusideoita mulla kyllä tuonne huoneeseen jo on, mutta niistä lisää myöhemmin!

No niin. Seuraavaksi olisikin sitten vuorossa olohuoneen seinien maalausta, ja tähän hommaan ajattelin saada miehen ylipuhuttua vielä ennen joulua, hih!

lastenhuone sisustus

koululaisen huone blogi

Mitäs tykkäsitte huoneesta?

*Saatu Veken kalusteesta