SAAKO LASTENHUONEESSA OLLA LELUJA ESILLÄ?

lastenhuone sisustus

Sisältää mainoslinkkejä

Aina välillä joissain Facebookin sisustusryhmissä törmää kuviin mustavalkoisella sisustetuista lastenhuoneista, joiden tasot huutavat tyhjyyttään, kun kaikki lelut on järjestelty kaappeihin piiloon. Ja sitten niissä kuvien kommenteissa on aina joku kauhistelemassa, miten kamalaa on, kun lastenhuoneessa ei ole ollenkaan värejä eikä leluja, että varmasti on nyt äiti sisustanut vain itseään varten.

Vaikka meidän kuopuksen huone ei sellainen mustavalkoinen ja leluton olekaan, niin mua silti aina vähän hymyilyttää ne kauhistelevat kommentit. Kun kuopuksen huonetta suunniteltiin lapsen ollessa kolmevuotias, toivoi hän huoneeseena mustaa väriä. Pelkkää mustaa. Ja sama lemppari on edelleen neljävuotiaanakin. Huoneeseen toki tuotiin mustaa, koska lapsi niin toivoi, mutta mitään lepakkoluolaa ei kuitenkaan haluttu tehdä, joten omasta toiveestani huoneeseen tuli muitakin värejä ja vaalea yleisilme.

Huoneessa on esillä pääasiassa sellaiset lelut, jotka eivät mahdu kaappeihin piiloon. Huone on tietenkin paljon siistimmän näköinen, kun tavarat ovat omilla paikoillaan kaapeissa, laatikoissa ja erilaisissa säilytysrasioissa, mutta tähän on myös toinenkin syy. Meillä yleensä juuri ne lelut, jotka ovat aina siinä silmien edessä, unohtuvat kokonaan pois leikeistä! Ja sitten ne lelut, jotka ovat niissä laatikoissa, ”löydetään” aina uudelleen ja uudelleen ja ne lelut pysyvät kiinnostavampina.

lego säilytysrasia

lastenhuone blogi

lastenhuone säilytys

Kerroinkin silloin muutama viikko sitten, että tilasin Lekmeriltä saamallani lahjakortilla esikoisen toiveesta noita hauskoja Legopää säilytysrasioita*, ja samalla tilasin myös kuopukselle samanlaiset. Rasiat ovat päätyneet jo käyttöön lelujen säilytyshommiin, mutta välillä niiden sisällöt kipataan lattialle, ja rasiat pääsevät sellaisenaan mukaan leikkeihin, hah.

Samalla tilasin kuopuksen huoneeseen myös tuon Bloomingvillen hauskan eläinnaulakon*, sillä huoneessa ei ollut ollenkaan paikkaa repulle. Nyt on kiva, kun päikkyrepun saa ripustaa omaan huoneeseen, eikä se ole eteisessä roikkumassa, tai lastenhuoneen lattialla lojumassa.

Tykkään hirmuisesti kaikenlaisista säilytysrasioista, sillä ne helpottavat aivan superpaljon lastenhuoneen järjestyksessä pysymistä. Ei meidän neljävuotias toki aina ole leluja itse keräämässä, ja usein saattaa olla monet leikit kesken lattialla, mutta silloin kun on aika siivota, käy se joutuisasti, kun kaikelle on oma paikkansa.

lastenhuone sisustus

lastenhuone sisustus

lastenhuone säilytys lego

Ps. Tämä marraskuu on ollut ihana, kun aurinkokin on pilkahdellut useana päivänä ja maassa on ollut pieni kuura, mutta aaaargh miten kamalaa aikaa tämä on yrittää ottaa kuvia! Ne auringonsäteet ei millään meinaa tulla sisälle asti, ei ainakaan meille, ja vaikka yleensä otan kuvat vain luonnonvalossa, jouduin nyt räpsäyttämään kattovalon päälle, eikä kuvista tule silloin ollenkaan niin kivoja. Nih.

Mukavaa ja aurinkoisempaa viikkoa!

*Saatu Lekmeriltä