LAPSELLE LAHJA, JOSTA ON ILOA KOKO VUODEKSI!

koiramäen joulu 2018

Kaupallinen yhteistyö: Särkänniemi

Rakastan joulua, mutta ehkä vielä pikkuriikkisen enemmän rakastan tätä joulunalusaikaa! Meillä on ollut pikkuinen joulukuusi valoineen tuomassa joulutunnelmaa jo marraskuusta asti, ollaan herkuteltu joulupuurolla ja paistettu jo joulun ekat piparit. Ollaan keskitytty kaikenlaiseen joulufiilistelyyn, mutta nyt varmasti täytyisi jo alkaa miettimään myös niitä salaisia lahjapuuhiakin!

Lapset ovat ahkerasti selailleet postilaatikkoon kolahdelleita lelulehtiä ja tapittaneet silmät tarkkana television lelumainoksia. Ne kaikkein tärkeimmät lelutoiveet on nyt raapustettu paperille, ja me vanhemmat (köh.. siis joulupukki!) toteutamme kummankin lapsen yhden tärkeimmän lelutoiveen. Myös sukulaiset haluavat muistaa lapsia jouluna, ja meillä onkin ollut toiveena, ettei paketeista löytyisi kovinkaan montaa lelua, vaan mieluummin mukavaa puuhaa ensi vuodelle.

Arvatkaapas mikä on mun mielestä aivan loistava lahjaidea lapselle, sellainen, josta riittää iloa koko vuodelle?

No Särkänniemen kausikortti!

Särkänniemen kausikortilla saa siis huvitella koko kesäkauden Särkänniemen huvilaitteissa ja sillä aukeaa tie myös satumaiseen Koiramäkeen, Akvaarioon, Planetaarioon ja Näsinneulan näkötorniin. Ja tiedättekös, että tuosta ensi kesän kausikortista on iloa jo tänä vuonna! Minäpä kerron miksi:

Ensi vuoden kausikortilla pääsee veloituksetta sisään tänä vuonna Koiramäen jouluun! Koiramäen joulu on avoinna viikonloppuisin ennen joulua (tarkista aukioloajat täältä), mutta jos lahjaksi ostetun Särkänniemen kausikortin haluaa pitää aivan salassa jouluaattoon asti, ehtii Koiramäen jouluun vielä aattoillan jälkeenkin, sillä siellä Koiramäessä vietetään joulua vielä parina päivänä aaton jälkeenkin. Lisäksi kausikortin haltijan seurue saa ostaa Koiramäen jouluun liput -50% alennuksella.

Meillä oli kausikortit myös viime kesänä ja ne oli kyllä hirmuisen kivat! Käytiin Särkänniemessä ja Koiramäessä muutaman kerran niin, että oltiin siellä aivan koko päivä, mutta sen lisäksi oli kiva piipahtaa aina silloin tällöin ihan vain nopskaa muutamaan laitteeseen, tai käydä moikkaamassa Koiramäen suloisia eläimiä.

Ai mutta haluattekos tietää millaista siellä Koiramäen joulussa on? No tulkaahan mukaan kierrokselle!

koiramäen joulu

koiramäen joulu

koiramäen joulu

Mehän toki innokkaina teemapuistoilijoina ja suurina Koiramäki-faneina oltiin paikalla heti Koiramäen joulun avajaispäivänä, eli viime lauantaina.

Aivan ekaksi suunnattiin Koiramäen talliin katsomaan suloisia eläimiä ja sen jälkeen oli vuorossa kuopuksen lempparijuttu, mäenlasku uuninluukusta Koiramäen talossa. Sillä välin kun lapsi kiipesi uunin piippuun uudestaan ja uudestaan, oli esikoinen mennyt iskän kanssa mummolaan askartelemaan lampaanvillastan jouluisia enkelikoristeita. Mekin liityttiin kuopuksen kanssa joukkoon, ja lapsia nauratti kovasti, kun myös iskä innostui kokeilemaan askartelupuuhia, mutta ei saanutkaan aikaiseksi mallin mukaista enkeliä, vaan lopputuloksena oli muhkeat villaviikset, hih.

Kuopus kävi kokeilemassa avuliaan tontun avustuksella myös vanhanajan vahakynttilöiden valamista, ja sen jälkeen olikin aika siirtyi ulkoleikkeihin. Käväistiin samalla myös narunvedossa, jossa esikoinen ilahtui kovasti, sillä narunpäästä löytyi pussillinen hänen lempikarkkejaan.

Oltiin pukeuduttu tosi lämpöisesti, mutta silti tassuihin meinasi tulla välillä kylmä, joten oli ihana käydä nuotion ääressä lämmittelemässä ja paahtaa samalla tikullinen vaahtokarkkeja ihanan tahmaiseksi ja lämpöiseksi herkkupalaksi. Vaahtokarkit kuuluvat pääsylipun hintaan, mutta halutessaan olisi saanut ostaa myös makkaraa tikun nokassa paistettavaksi!

Käytiin kurkkaamassa myös Koiramäkeen saapuneita Joulupukin poroja, kunnes riennettiin Prännäriin Joulupukkia tapaamaan! Esikoinen esitti vielä varmuuden vuoksi joululahjatoiveensa myös suoraan Joulupukille, mutta kuopus ei jännitykseltään muistanut ainuttakaan lahjatoivettaan, hih.

koiramäen joulu

särkänniemi koiramäki

koiramäen joulu

koiramäen joulu

koiramäen joulu

koiramäen joulu

Illan aikana käytiin myös askartelemassa joulukortteja Raatihuoneella ja osallistuttiin tonttuleikkeihin Tassuteatterilla. Ja toki käytiin myös hurjan kuuloisessa Drakkulan linnassa, joka on siis oikeasti sellainen hurjan hauska kiipeily- ja leikkipaikka lapsille!

Koiramäessä on mukavasti puuhaa niin pihalla, kuin sisälläkin, ja välillä onkin kiva lähteä sisätiloihin lämmittelemään. Mukavan tauon voi pitää myös aivan ihanassa Kahvila von Guggelböössä, jossa vitriinit ovat täynnä toinen toistaan ihanamman näköisiä herkkuja. Täytyy kuitenkin vinkata, että Guggelböön riisipuuro oli aivan erityisen hyvää, lapset muistelivat sitä vielä kotona jälkeenpäinkin!

Illalla olisi ollut vielä tiedossa Fire Ladyn tulishow, mutta koska me oltiin lähdetty liikenteeseen jo varhain aamulla lasten sirkuskoulun esityksiin, ja sieltä suoraa Koiramäkeen, oli meidän aika livistää kotimatkalle heti Jouluparaatin jälkeen.

Onneksi Koiramäen joulu on vielä avoinna useana viikonloppuna, niin ehditään varmasti vielä tulishowtakin katsomaan. Niin ja samalla muistetaan olla myös paikalla silloin, kun on Manta ja Max villasikojen pakettileikin aika. Nyt oltiin samaan aikaan jossain muualla, ja sekös jäi kuopusta pikkuisen mietityttämään, että minkälainen leikki niillä hauskoilla possuilla oikein olisi ollut meneillään.

koiramäki särkänniemi

särkänniemi jouluna

koiramäen joulu

koiramäki joulu

koiramäen joulu

koiramäen joulu

koiramäen joulu

särkänniemi kausikortti

särkänniemi kausari

Ps. Jos muuten mietitte mikä tuo kuvissa vilahdellut valkoinen karvakorva lapsen kainalossa on, niin se on villasika Manta. Tosin meillä sitä ei tunneta sillä nimellä, vaan lapsi nimesi sen itsenä mukaan, haha!

Lapset saivat sen yllärinä lauantaina Särkänniemen lahjakassista ja se on ollut sen jälkeen kuin liimattuna kuopuksen kainaloon. Possun kanssa on nukuttu yöt ja aamulla sille on huudettu raikuvalla äänellä ”huomentaaaa!!!” ja tänään villasika pääsi toki mukaan myös päiväkotiin.

Meinaattekos suunnata Koiramäen jouluun?