IHANIN LEIKKIMÖKKI IKINÄ – TÄLLAINEN SIITÄ TULI

leikkimökki

Tähän alkuun vähän rumpujen pärinää, fanfaareja, ilotulituksia, kärrynpyöriä ja muita juhlallisuuksia. Meidän leikkimökki on valmis ja siitä tuli IHANA!

Tätä leikkimökkiä alettiin rakentaa huhtikuussa, jolloin mies luuli nikkaroivansa itselleen pihavajaa. Ja tässä näette lopputuloksen, maailman suloisin leikkimökki, johon ei t-o-d-e-l-l-a-k-a-a-n kärrätä yhtään ruohoneleikkuria, multaista lapiota tai mitään muutakaan pihavajassa tavallisesti säilytettävää asiaa. Ehkä jonain vuonna on sitten sen pihavajankin vuoro, mutta tällä kertaa tästä vajasta tuli aivan älyttömän ihana leikkimökki!

Mutta kurkistetaanpa sitten millainen tästä leikkimökistä ja sen terassista oikein tuli. No niin, lähdetäänpä pienelle tutustumiskierrokselle noin tsiljoonan kuvan kera!

Kierrätettyä ja olemassa olevaa hyödyntäen

Leikkimökki on ulkoapäin maalattu meidän taloon mätsäävästi valkoiselta, mutta sisältä löytyy ihanat vaaleankeltaiset seinät. Tuo sävy on mun mielestä aivan superkaunis luonnossa ja se on ollut kyllä aivan loistava valinta meidän leikkimökin seiniin.

Leikkimökin terassiltakin löytyy pari väripilkkua. Mustaksi maalattu merirosvolaiva (laivasta löytyy oma postaus täältä) ja lasten vuosia vanha piknikpöytä, jonka maalasin ihanalla mintunvihreällä maalilla. Samalla mintulla maalasin myös leikkimökin sisällä olevan pöydän ja tuolin, jotka löysin muutamalla eurolla kirpparilta.

Ollaan muutenkin yritetty katsella kirppareita ja hyödyntää jo meillä kotona valmiiksi olleita juttuja. Toki jotain uuttakin ollaan leikkimökkiin ostettu, mutta suurin osa leikkimökin jutuista on ollut jo aikaisemminkin käytössä.

Koska tuon leikkimökin, joka on siis ”virallisesti” pihavaja, mies löysi viime syksynä tosi edullisesti rautakaupan alesta, ollaan saatu toteutettua tämä projekti aika edullisesti. Ehkä ainut mikä yllätti on se, miten paljon rahaa maaleihin saa menemään! Mutta muuten ollaan tosiaan pystytty hyödyntämään monia jo valmiiksi olemassa olevia asioita, eikä uutta ole tarvinnut ostaa kovinkaan paljoa.

Ihania yksityiskohtia!

Leikkimökin sisällä oleva parvi on ollut aivan hitti ja jos vain olisi mahdollista, niin tuollaisia parvia voisi olla yhdessä leikkimökissä vaikka kaksikin, jolloin ei tarvitsisi nahistella ollenkaan siitä, kuka saa milloinkin köllötellä parvella, hah!

Toinen hauska yksityiskohta on salaluukku, josta pääsee livahtamaan leikkimökin sisään tai sieltä ulos. Luukun ulkopuolella on Doppy toivottelemassa kaikki kotitontut tervetulleiksi.

Leikkimökin sisälle ei olla tarkoituksella tuotu mitään leikkikeittiöitä tai muita kotileikkiasioita, joita leikkimökeissä usein taitaa olla. Ollaan tuotu mökkiin vain pöytä ja sen ympärille muutama jakkara (boblesitkin löytyi meiltä kotoa jo valmiiksi) ja leikkimökkiin jäi tilaa monenlaisille leikeille (tai nukkumiselle, yöretkeä leikkimökkiin on jo kovasti toivottu, heh).

Leikkimökkiin rakennettiin myös terassi, joka on takuulla hienoin leikkimökin terassi, jonka olen koskaan nähnyt! Terassilla oleva mintunvihreä piknikipöytä on jo vuosia vanha, mutta se sai nyt uuden elämän leikkimökin terassilla mintunvihreäksi maalattuna. Terassilta löytyy myös suloinen lasten puutarhakeinu ja merirosvolaiva.

Aivan leikkimökin terassin vieressä on lasten uima-allas, joka ostettiin viime vuoden keväänä. Sille löytyi tästä leikkimökin vierestä nyt aivan loistava paikka, sillä terassilta on tosi kätevä mennä uima-altaaseen, eikä näin jaloissa kulkeennu maasta roskia veteen. Tähän vähän haaveilin ”puuverhoilua”, mutta sitä ei nyt ainakaan tänä kesänä enää tehdä, ehkä joskus myöhemmin, sen näkee sitten.

Juuri näin tämä leikkimökki terasseineen on nyt aivan valmis ja en voisi olla enempää tyytyväinen lopputulokseen. Odotin kyllä, että tästä tulee ihana, mutta en olisi ikinä osannut kuvitellakaan, että tästä tulee näin ihana!