URHO JA ONNA TUTKIVAT – IHMINEN

urho ja onna tutkivat

Luulen, että aika moni napero on ihmiskehosta kovin kiinnostunut, niin myös meidän pojat ja varsinkin viisivuotias kuopus. Meillä on monenlaista ihmisen kehosta kertovaa kirjaa, mutta en silti malttanut olla tilaamatta kuopukselle tätä Antti Nikusen Urho ja Onna tutkivat – Ihminen -kirjaa. Tilasin kirjan täysin sen nimen ja kansikuvan perusteella, ilman sen tarkempaa tietoa kirjan sisällöstä, sillä kuvitus näytti mun mielestä tosi hauskalle!

Ja onneksi tilasin, tästä kirjasta tuli nimittäin meillä ihan hitti!

Kirjaa lukemalla selviää vastaukset moniin lapsia askarruttaviin kysymyksiin. Miten mustelma syntyy? Miten silmä toimii? Miksi sormenpäät tulevat ryppyisiksi kylvyssä? Miksi aikuisten ei tarvitse nukkua yhtä paljon kuin lasten? Miksi nenä vuotaa, kun itkettää? Miten ihminen saa alkunsa?

Kirjassa käydään hauskasti ja tarkasti läpi ihmiskehon osat aina luurangosta sisäelimiin ja suolistosta sukupuolielimiin. Kirjaa lukiessa voi myös testata omia kehontoimintoja, muun muassa miten kasvojen lihakset toimivat, kun otsaa rypistää tai toista silmää vinkkaa.

Eri kehonosien lisäksi tutustutaan aisteihin ja tunteisiin. Kirjassa muistutetaan myös uikkarisäännöstä, eli niistä kehonosista, joihin muut eivät saa koskea ilman lupaa.

Kirjan selkeä kuvitus vetoaa varmasti perheen pienimpiin, mutta infoa kirjassa on niin paljon, että tästä pitävät isommatkin lapset. Meillä kirjaa on kuunnellut korvat höröllä viisivuotias kuopus ja myös kahdeksanvuotias esikoinen on välillä napannut kirjan itselleen ja lukenut omaan tahtiinsa ihmiskehosta, tunteista ja aisteista.

urho ja onna tutkivat ihminen

Onko teidän lapset kiinnostuneita ihmiskehokirjoista?