LASTEN SUURET KYSYMYKSET

Poikkeusolojen aikaan ja kirjastojen ollessa kiinni tilasin lapsille muutamia kirjoja. Yksi näistä on Lasten suuret kysymykset, jonka tilasin meidän 8-vuotiaalle esikoiselle, mutta ajattelin, että kirja on varmasti kiva myös 5-vuotiaan kuopuksen kanssa yhdessä luettuna.

Mistä tietää, että jokin on tai väärin? Miksi en voi tehdä samoja asioita kuin isot? Miksi vanhemmat saavat päättää? Miksi meitä hävettää? Kuinka voi saada ystävän? Miksi lakeja tehdään? Miksi aikuisten täytyy tehdä työtä? Miksi on olemassa rasisteja? Mikä kaikki saastuttaa?

Lasten suuret kysymykset kirjaan on koottu 280 lasten suusta kuultua kysymystä monipuolisesti useista eri aiheista, kuten esimerkiksi perheestä, tunteista ja luonnosta. Kirjasta löytyy vastaukset kysymyksiin, sekä useita jatkokysymyksiä, joita lapsi voi itse (tai yhdessä aikuisen kanssa) pohtia.

Meidän esikoinen on hurjan kiinnostunut kaikenlaisista lasten tietokirjoista ja siksi ajattelin, että tämäkin kirja olisi varmasti kovasti lapsen mieleen. Ja aivan nappiin menikin, sillä lapsi ahmi kirjan nopeasti läpi ja on palannut kirjan pariin monesti tämän jälkeenkin. Kuopuksen kanssa ollaan vähän valikoiden luettu kirjan kysymyksiä, sillä osa on ainakin mun mielestä selkeästi kouluikäisille paremmin sopivia, kuten vaikka kysymykset huumeista ja sodista. Mutta paljon kivoja kysymyksiä alle kouluikäisillekin kirjasta löytyy, kuten vaikka kysymykset, joissa kerrotaan vastaus siihen, mistä minusta näkee, kun valehtelen tai miksi näen unta.

Tämä kirja sopii siis hyvin pienille koululaisille ja muille pienille pohtijoille.

Mukavaa päivää!