SYKSYISEN OLOHUONEEN SUUNNITELMIA

Muutama viikko sitten uudistettiin eskarilaisen huonetta (josta tulikin aika ihana!) ja nyt olisi olohuoneen vuoro.

Olkkaria päivitetään irroittamalla kahdelta seinältä tapetti ja maalaamalla nuo seinät. Ja kuten aina tällaisissa pienissä remppasuunnitelmissa, tälläkin kertaa kävi niin, että samalla tekisi mieli vähän päivittää olohuonetta muutenkin!

Tällä kertaa EN maalaa seiniä millään trendisävyllä, sillä joskus olen haksahtanut syksyn trendisävyihin ja kyllästynyt niihin muutamassa viikossa. Sellaiset neutraalit harmaat sävyt ja keväiset pastellit on niitä värejä, joista pidän ympäri vuoden ja vuodesta toiseen. Niinpä olohuoneen seinät maalataan samalla kauniilla neutraalilla vaaleanharmaan sävyllä, jota siellä jo kahdella seinällä on. Toki tämän syksyn suuri hitti, maanläheinen beige olisi varmasti myös sellainen sävy, johon ei heti kyllästyisi (ja kieltämättä tämä vähän houkuttelisikin, hups!), MUTTA kun tuota harmaata jo monella seinällä on, niin helpoimmalla päästään kun maalataan nämäkin seinät nyt tuolla samalla sävyllä.

Tapetin poistaminen on ihan älyttömän tylsää puuhaa ja meillä on tämä homma ollut keskeneräisenä jo parin viikon ajan. Ehkä huomenna ollaan niin reippaita, että viimeistellään tuo tylsyyshomma ja päästään vihdoin maalaamaan!

Samalla haaveissa olisi ostaa olohuoneeseen uusi sohva ja sellaiselle olisi kyllä aivan oikeasti tarvettakin, sillä nykyinen sohva on aivan liian pieni meille. Meillä on tällä hetkellä sohvan ja nojatuolin lisäksi olohuoneessa ihania isoja pellavaisia lattiatyynyjä, joissa lapset tykkäävät loikoilla kun katselevat telkkaria, mutta olisi kyllä ihanaa, jos sohvallekin mahtuisi isompi porukka löhöilemään. Niinpä ollaan katseltu sellaisia yli kolme metriä leveitä sohvia ja luulen, että budjettisyistä päädytään hankkimaan sohva Ikeasta, vaikka olisikin kyllä mukavaa panostaa johonkin kotimaiseen sohvaihanuuteen. Ikean sohvissa on toki hinnan lisäksi sekin hyvä puoli, että niiden päälliset ovat yleensä helposti irroitettavissa ja pestävissä, mikä on lapsiperheessä hurjan hyvä juttu.

Mattokin kaipaa päivitystä ja tilasinkin jo muhkean ryijymaton olohuoneeseen (enkä malttaisi odottaa, että se saapuu!). Rottinkinen sohvapöytä olisi ihana, mutta luulen, ettei olla kuitenkaan sohvapöytää vaihtamassa, sillä nykyinenkin on ihan ihana. Yksiväriselle isolle seinälle tulee sohva eteen, mutta jotain muutakin siihen olisi kiva saada. Ehkä seinään kiinnitettävä lukulamppu, se voisi olla hauska senkin takia, ettei ole ainakaan lattialla tiellä. Jokin ihana ryijy tai iso taulu olisi myös ihana. Tuohon kollaasiin poimin lastenhuoneeseen tarkoitetun seinävaatteen, koska se on niin söpö, mutta luulen, että olohuoneen seinälle tulee kuitenkin ihan jotain muuta. Niin, kunhan nyt saadaan se seinä ensin edes maalattua, hah!

Sellaisia suunnitelmia meidän syksyiseen olohuoneeseen. Sohvaa kyllä täytyy tuumailla ihan rauhassa, joten voi olla, että vanhalla (liian pienellä) sohvalla mennään kuitenkin vielä jonkin aikaa ja rynnätään sohvaostoksille vasta kun ollaan ihan varmoja millainen sohva olohuoneeseen halutaan. Silti en malta olla jo fiilistelemättä sitä, miten ihana löhöpesä sellainen yli 3 metriä leveä divaaniosalla varustettu sohva tulee olemaan!

LUE MYÖS:

Hauska DIY pöytävalaisin lastenhuoneeseen

Ihana kirjoituspöytä vanhasta tuunaten

Tämä toppatakki pelasti talven ja nyt näitä taas saa!