SYKSYN 5 PARASTA JA 5 PAHINTA

Parasta syksyssä..

Meidän perheen kaikki juhlat syntymäpäivistä hääpäivään osuu syksyyn tai loppuvuoteen. Saadaan siis ihanaa juhlahumua synkeän syksyn keskelle.

On ollut mukavaa kietoutua pehmoisiin neuletakkeihin ja ottaa kaikki ihanat syystakit käyttöön. Muutenkin on ollut ihan parasta tehdä löytöjä omasta vaatekaapista. En muistanutkaan miten ihania vaatteita siellä on!

Harrastuksettoman koronakevään jälkeen harrastusten täyttämä syksy tuntuu superkivalle. Ei olla haluttu täyttää kalenteria joka illalle, mutta aika useana iltana on joitain harrastusmenoja.

Syksyllä on aivan uskomattoman kaunista! Mun mielestä juuri tämä vuodenaika, kun puissa on vielä lehdet, mutta ne alkavat olla jo ihanan värikkäitä on kaikkein kauneinta. Toivottavasti tätä kestää vielä pitkään, eivätkä syysmyrskyt riepottele lehtiä puista irti vielä hetkeen.

Kesällä tuli oltua ulkona ihan KOKO ajan. Sekin oli kyllä mukavaa, mutta tykkään myös tästä, kun saa hyvällä omalla tunnolla puuhastella sisätiloissa. Ajattelin käydä ostamassa vuosien tauon jälkeen maalaustarvikkeet! Heh, meillä ei taida olla tällä hetkellä yhtään maalausta vailla olevaa seinää meidän kodissa ja ehkä muutenkin voi olla hyvä siirtää tämä maalausinto puukehyksiin pingotettuihin kankaisiin.

Pahinta syksyssä…

Kurapukurumba, yyyh! Vielä on ollut ihanan kuivaa ja ulos on ollut helppo lähteä lasten kanssa. Mutta varmasti sekin aika on edessä, kun ulos on puettava kuravaatteet ja värjöteltävä tihkusateessa. Ja eteinen täyttyy hiekasta ja kurasta, graah.

Varmasti kaikkein pahin syksyssä ja talvessakin on pimeys! En kestä sitä yhtään! Jos mun olisi valittava kylmyyden ja pimeyden välillä, valitsisin sekuntiakaan miettimättä kylmyyden. Voisin elää pakkasessa läpi vuoden, jos voisin siten välttää sen lamaannuttavan pimeyden.

Kesällä tuntui kuin meillä olisi neliöitä ainakin tuplasti, kun monia toimintoja saattoi siirtää terassille ja muualle omalle pihalle. Nyt terassikamat on kannettu pois ja leikkimökki odottaa leikkijöitä vasta ensi keväänä (kun ne terassikamat on ensin purettu taas terassille).

Äh, korona. Se on tietty pahinta koko syksyssä. Toivottavasti koronatilanne ei tästä kamalasti huonone, vaikka ei tämä tilanne kovin hyvältäkään enää näytä. Koko kevään mietin, että kaiken sen koronakotoilun kestää, kun on kevät, valoisaa ja ihana sää ulkoilla. Että olisipa kamalaa, jos olisi synkkä marraskuu. Niinpä todellakin toivon, ettei koronatilanne pahene niin, että etäkouluillaan keskellä pimeää marraskuuta!

No, en nyt kuitenkaan keksinyt enää viidettä pahaa asiaa syksyssä, joten kaikenkaikkiaan tämä syksy taitaa olla aivan mukavaa aikaa!