MAAILMAN PARAS PUUMAJA, 39 KERROSTA

Joko teillä on luettu Maailman paras puumaja -kirjoja? Hulvattomissa kirjoissa seikkailevat kirjan tekijät Andy ja Terry, jotka asuvat maailman mahtavimmassa puumajassa. Ensin siellä oli 13 kerrosta, sitten 26 kerrosta ja nyt uusimmassa kirjassa kerroksia on jo 39.

maailman paras puumaja kirja

Andy Griffiths & Terry Denton: Maailman paras puumaja, 39 kerrosta

Andy ja Terry asuvat maailman parhaassa puumajassa, josta löytyy mitä uskomattomampia asioita. Siellä on muun muassa suklaaputous, maailman pelottavin vuoristorata (joka on niin pelottava, että kuolleitakin pelottaa mennä sen kyytiin!), oopperatalo ja ihmissyöjähaiden allas. Niin, ja huippusalainen 39. kerros!

Andy ja Terry kirjoittavat työkseen kirjoja ja seuraavan kirjan täytyisi olla valmis jo huomenna iltapäivällä!

On aika paljastaa mitä huippusalaisesta 39. kerroksesta löytyy… Siellä on Terryn mahtava keksintö, Olipa-kerran-aika-kone, joka osaa tehdä kirjoja! Kone voi siis kirjoittaa ja kuvittaa Andyn ja Terryn kirjan heidän puolestaan, eikä kaverusten tarvitse tehdä mitään! Niinpä kaverukset voivat puuhata sillä välin ihan mitä huvittaa, kuten vaikka ahmia vaahtokarkkeja (joita voi paahtaa puumajan tulivuoressa), helliä vauvasauruksia tai hyppiä trampoliinilla Kärsänaattori nimisen norsun kanssa.

Mutta kaikki ei arvatenkaan mene ihan putkeen ja kohta tarvitaan jo maailman mahtavimman epäkeksijä Professori Tanopään apua. Vaikka epäkeksijän hakeminen kuun pimeältä puolelta taitaakin olla melkoinen virhe, gulp.

maailman paras puumaja

Maailman paras puumaja -kirjat sopivat hyvin kaikille noin ekaluokkalaisesta ylöspäin. Helppolukuiset, runsaasti kuvitetut sarjakuvamaiset kirjat sopivat hyvin juuri lukemaan oppineille, ja ainakin meillä näiden parissa on hekotellut jo potterinsa lukenut kolmasluokkalainenkin.

Uskon, että näistä kirjoista innostuvat myös sellaiset lapset, jotka eivät muuten ole kovin innokkaita lukemaan kirjoja, sillä näiden lukeminen ei vaadi suurta keskittymistä ja kuvitus on kirjoissa suuressa roolissa.

Sellaista kirjavinkkiä tälle lauantaille ja nyt pinkaistaan eräille syntymäpäiväkemuille, jotka ovat itseasiassa jo kolmannet tälle viikolla!

Mukavaa viikonloppua!