KOIRAMIES JA KAKSI KISSANPENTUA

koiramies kirja

Vuorossa olisi taas yksi loistava lastenkirjavinkki!

Jos Kapteeni Kalsarit on jo luettu, kannattaa seuraavaksi tarttua saman tekijän Koiramies-kirjoihin. Vai joko teille on tuttu tämä Koiramies, joka sai alkunsa kun poliisin pää kuoli ja koiran vartalo kuoli? Silloin lääkärit saivat idean yhdistää poliisin vartalo koiran päähän ja vaarallisen operaation ja onnistuneen leikkauksen jälkeen syntyi koirapäinen poliisi, Koiramies! Oleellisena osana tarinaan kuuluu myös kissavankilaan suljettu häijy Pete-kissa.

Dav Pilkey: Koiramies ja kaksi kissanpentua

Ernon ja Huukon uusi opettaja laittaa pojat lukemaan klassista kirjallisuutta ja kohta pojilla onkin idea upouuteen Koiramies-sarjakuvaromaaniin!

Häijy Pete-kissa karkaa vankilasta ja päättää kloonata itsensä. Hämmästyksekseen Pete ei saakaan kloonikoneesta samanlaista kissaa kuin itse on, vaan pienen kissanpennun. Ohjeessa kyllä kerrottiin, että kloonauksen viimeisenä vaiheena on odottaa 18 vuotta, että klooni kasvaa aikuiseksi, mutta Pete huomaa tämän liian myöhään.

Samaan aikaan Koiramies määrätään vahtimaan kuolleen Voltti-kalan raatoa, mutta eihän sekään nyt ihan putkeen mene. Koirat kun tykkäävät kieriä kalanraatojen päällä. Eivätkä kirjan kommellukset toki tähän jää…

Hauskana yksityiskohtana Koiramies-kirjoissa on Liik-kuva-kuva -sivuja, joita nopeasti heiluttamalla saa kuvat liikkumaan. Kirjan lopusta löytyy myös hauskat yksityiskohtaiset piirustusohjeet, joiden avulla voi itsekin piirtää kirjassa seikkailevia hahmoja.

koiramies kirja
koiramies

Kun Dav Pilkey oli lapsi, hän kärsi ADHD:sta, lukihäiriöstä ja käytöshäiriöstä. Opettajat siirsivät hänet joka päivä käytävälle. Onneksi Davista oli kiva piirtää ja keksiä tarinoita. Hän kulutti käytäväaikansa siihen että keksi omia sarjakuvia. Toisella luokalla Dav loi sarjiksen supersankarista nimeltään Kapteeni Kalsari. Hänen opettajansa repi sarjiksen ja sanoi, ettei poika voisi loppuelämäänsä kyhätä typeriä kirjoja. Onneksi Dav ei ollut hyvä kuuntelemaan. Uusimmasta Koiramies-kirjasta otettiin Yhdysvalloissa kolmen miljoonan kappaleen ensipainos!

Meillä Koiramies-kirjoista pitää niin eskarilainen kuin kolmasluokkalainenkin ja nämä helppolukuiset ja hulvattomat sarjakuvakirjat sopivat mainiosti niillekin lapsille, ketkä eivät muuten ole kovin innokkaita lukemaan.

koiramies