ELÄINHOITOLA PEHMO JA PUMPULIRUTTO

Tällä kertaa vinkkaan kirjasta, joka sopii loistavasti juuri lukemaan oppineille itse luettavaksi, mutta myös yhdessä luettavaksi eskari-ikäisille.

Helppolukuinen ja hauskasti kuvitettu Eläinhoitola Pehmo ja pumpulirutto onkin hyvin ajankohtainen tarina, sillä kukapa ei ole kuullut viime kuukausien aikana karanteeneista tai tarttuvista taudeista…

eläinhoitola pehmo

Vuokko Hurme, Tiina Konttila: Eläinhoitola Pehmo ja pumpulirutto

Kirja kertoo erään kerrostalon kellariin perustetusta eläinhoitolasta, jossa kahdeksanvuotias Helmi hoitaa pikkuveljensä, isosiskonsa ja kavereidensa kanssa pehmoeläimiä. Pian eläinhoitolassa alkaa tapahtua kummia. Ensin erään pehmoeläimen silmät alkavat rähmimään ja jollekin toiselle nousee outo patti. Outoja oireita alkaa ilmestymään muillekin ja kohta on selvää, että on perustettava karanteeni!

Tämä kirja on koukuttanut meidän kuopuksen varmasti paitsi sopivasti jännittävän tarinan ja kiinnostavan kuvituksen lisäksi myös siksi, että tämähän on aivan huikean ajankohtainen kirja. Helposti tarttuva tauti, joka karanteenista huolimatta on vaarassa levitä koko taloyhtiöön, kaupunkiin tai maailmaan kuulostaa kyllä kovinkin tutulle.

eläinhoitola pehmo

Muistatteko vielä Yökoulu-kirjat, joista kerroin joitain viikkoja sitten? Yökoulu-kirjat kuuluu juuri lukemaan oppineille suunnattuun Lukupalat-kirjasarjaan, ja samaan sarjaan kuuluu myös Eläinhoitola Pehmo -kirjatkin.

Koko tuo Lukupalat-sarjahan on aivan ihana!

Lukupalat-sarjaan kuuluu eri kirjailijoiden ja kuvittajien teoksia ja kirjat on jaettu neljään eri kategoriaan: Mukavan makeaa, huvittavan hyvää, jäätävän jännää ja menevään makuun.

Lukupalat-kirjoista meidän kuopuksen suosikkeja on Yökoulu, Eläinhoitola Pehmo ja Painajaispuoti -kirjat. Meidän kuopus vasta opettelee lukemaan, joten näitä kirjoja on meillä luettu ääneen ja lapsi on kuunnellut kirjoja myös Bookbeatista. Nämä siis toimivat hyvin myös ääneen luettuina ja ovat mielestäni juuri sopivan mittaisia iltasatukirjoiksi.

Jos kuitenkin etsit koukuttavaa kirjasarjaa juuri lukemaan oppineelle, niin suosittelen kovasti näitä Lukupalat-sarjan kirjoja! Ainakin meillä esikoinen aikanaan ahmi sarjan kirjat innoissaan läpi, sillä nämä ovat todellakin helppolukuisia, hauskoja, koukuttavia ja sopivan lyhyitä lastenromaaneja juuri lukemaan oppineille.

eläinhoitola pehmo

Mukavaa viikonloppua!