VINKKEJÄ ITSE TEHTYYN JOULUKALENTERIIN

Rakastan joulun odotusta ja oleellisena osana tähän kuuluu myös joulukalenterit. Vaikka en yleensä olekaan mikään superaskartelija, on joulukalentereiden tekeminen mun mielestä aivan älyttömän kivaa puuhaa.

Mun mielestä parhaita itse tehtyjä kalentereita on sellaiset, joista ei tule mitään turhaa tilpehööriä ja joiden hinta pysyy kohtuullisena. Näihin itse tehtyihin kalentereihinkin kun saa helposti uppoamaan ison läjän euroja, jos jokaiseen 24 luukkuun laittaa vaikka parinkin euron yllärin.

Kerran tein esikoiselle sellaisen kalenterin, jonka jokaisesta luukusta tuli yksi Pokemon-kortti. Tämä oli mun mielestä tosi hauska, sillä kortin sai sujauttaa aina suoraan keräilykansioon, eikä mitään turhaa roinaa kertynyt pöydille. Hintakin jäi suurinta osaa kaupan valmiita tavarakalentereita edullisemmaksi. Lapsi myös itse piti kalenterista aivan hurjan paljon ja toivoi samanlaista kalenteria viime vuonnakin! Samaa ideaahan voi toki soveltaa ihan kaikenlaisilla keräilykorteilla.

Lue myös: DIY vinkki edulliseen Pokemon-joulukalenteriin

Jonain vuonna lapset saivat ensimmäisestä luukusta tarrakirjat ja sen jälkeen luukuista tuli tarra tai pari, jotka sai liimata niihin kirjoihin.

Toki sellaiset lelukalenteritkin on varmasti lasten mielestä kivoja, mutta 24 satunnaisen pienen leluyllärin sijaan laittaisin kalenterin luukkuihin esimerkiksi pienen legopaketin osia siinä järjestyksessä kuin ne ovat legopaketin ohjeessakin. Näin joulukuun edetessä legorakennelma valmistuisi, kunnes olisi jouluaattona valmis.

Isommat lapset saattaisivat ihastua kalenteriin, jonka jokaisesta luukusta tulee raha-arpa. Sellaisen tein mulle ja miehelle yhteiseksi viime vuonna!

Ja sitten meillä on ollut koko perheen yhteisiä puuhakalentereita, nekin on mun mielestä tosi ihania! Näissä voi olla esimerkiksi piparin paistoa, piparkakkutalon leipomista, joulumarkkinoilla käyntiä ja mitä ikinä nyt keksiikään. Kannattaa vaan muistaa laittaa mukaan sellaisia helppojakin puuhia, kuten vaikka leffailtaa ja joululaulujen kuuntelua, sillä jos joka päivälle suunnittelee jotain leipomista tai menoa, voi tahti alkaa jossain vaiheessa vähän hengästyttämään (tästäkin on kokemusta, hah!).

Lue myös: Ekompi joulukalenteri – aineettomat vinkit luukkuihin

Marraskuu alkaa olla jo sen verran pitkällä, että ehkä olisi jo aika alkaa miettimään tämän joulun kalentereita. Esikoinen kyllä toivoi TAAS sellaista pokemonkorttikalenteria (se on siis todellakin ollut suosittu, heh!), mutta ainakin jokin uudenlainen koko perheen yhteinen joulukalenteri voisi olla hauska. Hmmm… katsotaan millainen kalenteri saadaan tälle joululle aikaan!

diy joulukalenteri

Lue myös: Jouluaskartelua, eukalyptuskranssi

Joko teillä on joulutouhut aloitettu?