HEI HEI VUOSI 2020

Vuosi 2020, olit älytön ja outo. Et todellakaan yksi parhaimmista, mutta varmasti yksi ikimuistoisimmista.

Tuskin kukaan osasi tammikuun alussa arvata, mitä kaikkea toisitkaan mukanasi. Etäkoulut, poikkeusolot, kasvomaskit ja monenlaisia rajoituksia lähes vuoden jokaiselle kuukaudelle.

Mutta onneksi toit muutakin kuin pelkkiä poikkeusoloja ja rajoituksia. Myös niitä tavallisia, mukavia ja ihaniakin asioita.

Näihin 12 kuvaan paketoin sinut ja solmin kauniin rusetin päälle. Hei hei vuosi 2020!

karkkipurkki blogi

Tammikuu

Näin vuoden lopulla kaikkeen tähän outouteen tottuneena tuntuu OUDOLLE miettiä sitä, että tammikuussa me ollaan oltu Tukholmassa! Se olikin ainoa kerta kun tänä vuonna poistuttiin Suomen rajojen ulkopuolelle. Käytiin katsomassa meille tärkeää ihmistä, ja samalla minilomalla huristeltiin myös Tom Tits experimentiin, jossa ei oltu koskaan ennen käyty. Se oli vähän kuin Heureka, samanlaisia tiedejuttuja kolmessa kerroksessa. Hurjan kiva paikka, jonne täytyy joskus mennä uudestaan. Oli ihana aloittaa vuosi tällaisella muutaman päivän reissulla!

Helmikuu

Helmikuussa lähdettiin lasten kanssa joululahjamatkalle Heurekaan. Tehtiin reissusta miniloma, oltiin hotellissa yötä, käytiin kylpylässä ja kyläiltiin meille tärkeiden ihmisten luona. Ihanan tavallista! Oltiin reissussa hyvin, rennoin ja iloisin mielin, vaikka lööpit olivatkin jo tuolloin täynnä uutisia koronasta, joka oli saapunut jo Suomeenkin. Miniloma oli ihana ja onneksi tehtiin se, sillä vain muutaman viikon päästä tuota reissua ei olisi koronatilanteen takia voinut enää tehdä.

Maaliskuu

Etäkoulu! Poikkeusolot! Me noudatettiin kuuliaisesti suosituksia ja oltiin poikkeusolojen julistamisesta asti aika monta viikkoa vain oman perheen kesken eikä käyty oikein missään muualla kuin ruokakaupassa ja ulkoilemassa. Eipä paljon muuta olisi voinut tehdäkään, kun joka paikka aina uimahalleista ravintoloihin oli kiinni. Maaliskuussa kotoiltiin, etäkouluiltiin ja iloittiin siitä, että on sentään kevät eikä vaikka pimeä ja synkkä marraskuu.

Huhtikuu

Huhtikuussa oltiin jo totuttu uuteen ja outoon tilanteeseen. Opeteltiin geokätköilemään ja keksittiin, että voidaan hakea pikaruokaravintolasta hampurilaisateriat ja kattaa ne auton peräkonttiin. Lapsista oli niin hauskaa syödä parkkipaikalla auton peräkontissa istuen, että he toivoivat, että voitaisiin jatkossakin syödä niin, heh.

Toukokuu

Toukokuussa vietettiin vappua ja täällä blogissa kerroin mm. millaista on olla sijaisäitinä ja millainen on ollut meidän matka päivystäväksi sijaisperheeksi.

Ostettiin maastopyörät (ja kattotelineet autoon) ja pyöräiltiin enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Elämä alkoi palautumaan aika normaaliksi kevättalven tiukkojen rajoitusten jälkeen.

Toukokuussa rakennettiin (siis mies rakensi) leikkimökkiä ja malttamattomana odotin sen valmistumista!

Kesäkuu

Kesäkuussa valmistui meidän ihana leikkimökki! Eikä pelkästään leikkimökki vaan myös ihana terassi merirosvolaivoineen ja uima-altaineen sen ympärille. Leikkimökkiä käytiin kuvaamassa ja siitä tehtiin juttu meidän paikallislehteen. Kuulin, että sama juttu oli julkaistu myös Aamulehdessä. Nukuttiin lasten kanssa yksi yökin tuolla leikkimökissä.

Leikkimökistä löytyy lisää juttua täältä. 

Heinäkuu

Heinäkuu oli IHANA ja siihen mahtui vaikka miten monta ikimuistoista hetkeä ja retkeä. Oltiin kahdesti juhlissakin ja nähtiin paljon meille tärkeitä ihmisiä. Silloin myös löysin kirppikseltä ihanat vanhat ruskeat puutuolit, jotka maalasin suloisilla karkkiväreillä. Tykkään näistä edelleen aivan hurjasti!

Tänä vuonna tuli tuunailtua muitakin kalusteita. Tein kultaa rakastavalle kuopukselle kultaisen pöytävalaisimen, värjäsin meidän sohvan vaaleanpunaiseksi ja mies tuunasi kirppislöydöstäni kuopukselle aivan ihanan kirjoituspöydän.

Elokuu

Vuoden paras vaateostos tehtiin elokuussa! Esikoisella oli silloin syntymäpäivä ja lapsi toivoi eniten saavansa Brawl Stars Leonin hupparin. Tämä ei ollutkaan mikään helpoin toive toteuttaa, mutta ilokseni löysin ompelijan, joka taikoi lapselle tismalleen sellaisen hupparin kuin toiveissa oli ollutkin.

Syyskuu

Syyskuussa retkeiltiin varmasti enemmän kuin aikoihin. Löydettiin tosi kiva retkipaikka ja esikoisen kaverisynttäritkin pidettiin metsässä.

Syyskuu oli aika ihanaa aikaa, sillä silloin taisi koronatapauksia olla aika vähän, kun mitään suurempia rajoituksiakaan ei silloin ollut. Saatiin jopa pidettyä lapsille perinteiset tuplajuhlat, johon kutsuttiin suuri määrä sukulaisia juhlistamaan lasten synttäreitä. Oli IHANAA nähdä ihmisiä!

Lokakuu

Heti joulun jälkeen paras juhla vuodessa on halloween! Miten ihanaa on tehdä kaikenlaisia hassuja ja hurjia halloweenherkkuja. Tänä vuonna vietetiin pieniä halloweenkemuja hurjien herkkujen kera ja lapset kävivät karkki ja keppos kierroksella.

Lokakuu on muutenkin yksi mun lempparikuukausista.

Marraskuu

Marraskuussa alettiin virittäytymään joulutunnelmaan ja onnekkaina ehdittiin myös Koiramäen jouluun juuri ennen kuin se uusien koronarajoitusten takia suljettiin.

Marraskuussa aloitettiin myös meidän kolmannessa lastenhuoneessa miniremppa, kun maalattiin aikaisemmin vihreänä ollut seinä kauan haaveilemallani vaalealla sitruunankeltaisella. Huoneesta tuli just niin ihana kuin olin kuvitellutkin!

Joulukuu

Joulukuu oli ihana ja täynnä joulufiilistelyä. Tehtiin niin paljon kivoja jouluasioita ettei varmaan koskaan ennen olla tehtykään! Jouluaatto oli aivan uudenlainen ja poikkeuksellinen, mutta ihan kiva sekin.

Vaikka vuosi olikin outo ja monenlaisia rajoituksia täynnä, ehdittiin me yllättävän moneen kivaan paikkaan vuoden aikana! Käytiin Särkänniemessä kesällä ja syksyllä Karmivan karnevaalin aikaan, oltiin kesälomareissulla lasten mummalla, Miljoona tivolissa Tuurissa, Viikinsaaren kesäteatterissa katsomassa Tatua ja Patua, Puuhamaassa, ristiäisissä, häissä, kolmella hotellilomallakin ja vaikka missä!

Mukavaa vuoden viimeistä päivää!