VAPUN SÖPÖIMMÄT JA HELPOIMMAT MUNKIT

Olen tainnut mennä vappumunkkien kanssa useimmiten helpoimman, eli kaupan pakastealtaan kautta. Joskus ollaan tilattu valmiit munkit leipomosta ja muistaakseni kerran ollaan paistettu munkkeja itsekin (kuulostaa aika työläältä ja jännittävältäkin kaikki se rasvan kanssa keittely ja muu). Tällä kertaa mentiin kuitenkin vanhalla tutulla ja hyväksi todetulla tavalla, eli hain kaupasta valmiita munkkeja ja koristelin ne itse sulatetulla suklaalla. Eipä voisi taas helpompaa ja simppelimpää olla!

Tällä kertaa laitoin valkosuklaan sekaan pienen lorauksen elintarvikeväriä, niin saatiin myös hauskoja ja söpöjä värikkäitä munkkeja!

vappumunkit

Ainakaan näitä Vaasan pakastemunkkeja, joita mä oon käyttänyt, ei tarvitse edes paistaa. Eikä välttämättä edes sulattaakaan vielä koristeluvaiheessa. Suklaa sulatetaan (vesihauteessa tai mikrossa ja tämä on joka kerta yhtä arvaamatonta, että onnistuuko vai tuleeko suklaasta jostain syystä rakeista) ja jäiset munkit dipataan sulaan suklaaseen. Päälle vähän nonparelleja tai muita vappuun sopivia koristeita. Ja ta-daa, valmista tuli!

vappumunkit

Näillä munkeilla herkutellaan nyt keskellä viikkoa ja virittäydytään samalla vapputunnelmiin. Ehkäpä viikonloppuna sitten leivotaan kerrankin aivan ITSE tuoreita munkkeja. Tai sitten tehdään joitain aivan muita vappuherkkuja. Ainakin tiedossa on vappupallojen ostamista, serpentiinillä koristelua, vappunaamiaisiin valmistautumista ja muuta hauskaa vappupuuhaa. Aika kiva viikko siis tiedossa!

vappu

Mukavaa vappua!