TOP 3 LASTENLEHDET

Meillä on käynyt jokin hyvä tuuri lukuintobingossa, sillä meidän lapset lukevat aika paljon. Tiedän, ettei tähän voi aina vanhempana vaikuttaa, vaan lukuintoa usein joko on tai ei ole. Toki lukemiseen voi kannustaa ja sitä voi tukea ja mekin ollaan monin tavoin houkuteltu lapsia lukemisen pariin, vaikka ovat siitä jo itsekin kiinnostuneita. Tarjolla on aina lastenromaanien ja sarjakuvakirjojen (joita kumpiakin kannetaan kirjastosta kassikaupalla) lisäksi myös äänikirjoja ja lastenlehtiä, sillä kaikenlainen lukeminen ja tarinoiden parissa vietetty aika on mun mielestä yhtä arvokasta.

Monenlaista lastenlehtitilausta on näiden vuosien varrelle mahtunut, mutta nämä kolme seuraavaa lehteä ovat sellaisia, joita meille on tilattu jo pitkään, ja jotka saavat meille jatkossakin tulla. Meidän perheen kolme lastenlehtilempparia ovat nämä:

hs lasten uutiset

HS LASTEN UUTISET

Kaksi vuotta sitten ensimmäisen koronakevään ja etäkoulun aikana esikoinen sai usein etäkoulutehtäväksi katsoa televisiosta Lasten uutisia. Kun sitten huomasin, että Lasten uutiset alkavat ilmestyä myös sanomalehtenä, tilasin lehden meille heti. Tää on siis tullut meille aivan ekasta numerosta alkaen ja tämä on myös esikoisen lempparilehti, jonka ilmestyminen on joka keskiviikon odotetuimpia juttuja.

Lehdestä löytyy aivan oikeita ja ajankohtaisia uutisia, vaikeistakin asioista, kuten tällä hetkellä vaikkapa Ukrainan sodasta, hoitajien lakosta, Nato-keskustelusta, Ranskan presidentinvaaleista jne. Ja toki lastentasoisesti, eli helposti ymmärrettävästi, eikä liian pelottavasti.

Ajankohtaiset uutiset ovat vain osa tätä lehteä, sillä mukana on myös mm. haastatteluja, artikkeleita erilaisista ilmiöistä, ristisana- ja muita puuhatehtäviä ja kaikkea vastaavaa, mitä aikuistenkin sanomalehdistä löytyy. Jokaisessa lehdessä on myös jokin helppo ja herkullinen resepti. Lasten uutisissa vastataan myös lasten lähettämiin erilaisiin tiedekysymyksiin.

Hauskan ajanvietteen lisäksi tämä lehti tarjoaa aivan hurjan määrän tietoa!

Apu junior

APU JUNIORI

Apu Juniori on sisällöltään vähän saman tyylinen kuin Lasten uutisetkin, mutta uutiset ovat tässä pienemmässä roolissa. Tästä lehdestä kyllä myös löytyy uutisia ympäri maailmaa, mutta nämä ovat lyhyitä juttuja. Enemmän lehdestä löytyy muita lapsia kiinnostavia juttuja, kuten vaikkapa uusimmasta numerosta jätskitesti, jossa arvostellaan kevään uutuusjäätelöitä, pieniä juttuja tieteestä ja avaruudesta, sekä luonnosta. Tästäkin lehdestä löytyy resepti ja erilaisia puuhatehtäviä. Lehdestä löytyy myös aina joidenkin uutuuskirjojen ja -pelien arvosteluita. Niin tässä Apu Juniorissa, kuin Lasten uutisissakin on myös hauska muutaman kysymyksen visa, jolla voi testata miten hyvin lehdistä luetut jutut jäivät mieleen.

Tämä lehti on siis aika saman tyylinen kuin tuo HS Lasten uutisetkin, mutta ollaan silti tykätty tilata näitä molempia. Sisältö lehdissä on kuitenkin eri ja tämä Apu Juniori ehkä vähän viihteellisempi. Loistavia molemmat! Ekaluokkalainen kuopus ei ole hirveän kiinnostunut Lasten uutisista, mutta tämän Apu Juniorin lapsi lukee aina innoissaan.

aku ankka

AKU ANKKA

Aku Ankka on tullut meille joskus aikaisemminkin, kunnes se jostain syystä jäi meiltä tauolle. Nyt kuitenkin vuoden vaihtuessa tilasin tämän taas meille esikoisen toiveesta. Meillä onkin tällä hetkellä kolme Aku Ankan lukijaa, joten mielelläni tämän tilasinkin.

Fun fact: Mulle on tullut ensimmäinen Aku Ankka omalla nimelläni ollessani kaksi viikkoinen vauva (no ehkä aloin lukemaan tätä kuitenkin vasta vuosia myöhemmin ja sitä ennen sitä luki joku muu), ja tilaus jatkui aina siihen asti, kunnes muutin kotoa pois, joten tällä lehdellä on todellakin pitkät perinteet meidän perheessä, hah.

Sellaisia lehtiä meidän lapsille tulee ja nyt vappuviikonlopun viettoon!