Koti

Yleensä keväisin iskee kauhea sisustuskuume, enkä siltä ole välttynyt tänäkään vuonna. Tosin enemmänkin taidan kärsiä tällä hetkellä muuttokuumeesta!

Kun aikanaan tähän kotiin muutettiin, olin aina haaveillut asuvani kaksikerroksisessa talossa, ja jo pitkään unelmoinut rintamamiestalosta. Tykkään kyllä tästä kodista edelleen, mutta perheen kasvettua kaipaisi tilaa enemmän, ja elämä taaperon ja koiravanhuksen (joka ei pääse itse portaita alas) kanssa kahdessa tasossa ei välttämättä ole kaikkein paras idea.

Toisaalta tykkään edelleen vanhan talon hengestä, yläkerran vinoista katoista, alkovista pojan huoneessa ja pienen talon mökkimäisestä tunnelmasta. Mielellään sen sijaan jättäisin muuttokuormasta vetävät lattiat, ainaisen takan lämmittämisen paukkupakkasilla ja ravaamisen kahden kerroksen välillä.

 Jos nyt saisin muuttaa unelmien kotiin, olisi se kaikesta epäkäytännöllisyydestä huolimatta edelleen kahdessa tasossa, sielä olisi erkkereitä ja muita kivoja yksityiskohtia. Tämä talo olisi itse rakennettu (tai siis rakennetettu…) ja se olisi tietenkin järven rannalla, toisella puolella peltoa, toisella metsää. Ja ihan kaupungin laidalla! Tietenkin ;)

Todellisuudessa (vuokra)tontti varmaankin löytyisi pellolle kyhätyltä asuntoalueelta kaukana kaupungista, budjettisyistä talo olisi yhdessä tasossa, ja taitaa ne erkkeritkin hintaa nostaa turhan paljon…

Kun mietin mistä tykkään meidän kodissa eniten, on ne asiat loppuviimeksi sisustuksella toteutettuja. Vaikka sitä vanhan talon henkeä ei mukaansa saisikaan, niin sisustuksen voi tieteenkin uuteenkin kotiin tehdä mieleisekseen. 

Tosin niitä muuttosuunnitelmia ei ole kuin haaveissa, eiköhän me tässä pikkutönössä mahduta asumaan vielä jatkossakin. 

Jotain pientä ja kukkaroystävällistä kevätpäivitystä meidän sisustus nyt silti kaipaisi. Mutta *kröhöm*, olohuoneesta löytyy vielä jouluksi laitetut tuikkukipot ja yksi valosarjakin lasikulhosta… Tontut on sentään kerätty jo pois! :D Johan sitä saa keväistä ilmettä kotiin pelkästään keräämällä ”joulukoristeet” pois…

Taidetaankin lähteä ulkoilemaan ja hakemaan pajunoksia maljakkoon. Ensiapua kevätpäivitykseen hintaan nolla euroa, ja kaupan päälle saa vielä annoksen auringonpaistetta :)