Projektina olohuone: Lähtötilanne

Keväinen sisustuskuume nousee, ja nyt on olkkari päätynyt käsittelyyn.

Näissä kuvissa meidän olohuone suurinpiirtein semmoisenaan, kuin se on viime vuodet ollut.

Ainoastaan tuo telkkarin alla oleva lipasto sai jo maalia pintaansa, olisi pitänyt muistaa napsia nämä kuvat jo viikonloppuna!

Kun kahdeksan vuotta sitten muutettiin tähän taloon,  halusin ehdottomasti vaaleat jenkkityyliset sohvat helmalla, kalusteet tummaa puuta, ja seiniin vaaleat raitatapetit. Verhot ikkunoihin teetettiin mieleiset, kun kaupoista ei sopivia löytynyt. Tykkäsin kyllä meidän olkkarista silloin tosi paljon, ja monta vuotta eteenpäinkin. Ainoastaan huoneen minikokoisuus on tökkinyt, mutta sille nyt ei oikein voi mitään.

Tällä hetkellä vähäisten neliöiden lisäksi tökkii kaikki muukin, jopa tapetit seinillä!

Meillä on kuitenkin muuttohaaveita jossain vaiheessa, joten kauheasti ei huvittaisi tämän olkkarin päivitykseen panostaa, ainakaan rahallisesti.

Pienen budjetin kevätpäivitys siis tiedossa!

Vaikka katon värikin ärsyttää, niin siihen ei nyt kosketa, sillä se tietäisi koko alakerran kattojen maalausta… Myös tapetit saa jäädä.

Koska telkkarin alla oleva lipasto on ollut mun mielestä ruman intialaistyylinen, niin se sai kelvata harjoituskappaleeksi, kun koitettiin saisiko näistä olemassa olevista kalusteista mieleisiä maalaamalla.

Kolme kerrosta vaaleaa maalia pintaan, eikä intiasta tietoakaan, vielä uudet vetimet (joita siinä ei tällä hetkellä ole ollenkaan, mutta siinä oli kamalat mustat rinkulat), ja vähän kulutusta reunoihin, niin meillä on ”uusi” maalaisromanttinen lipasto :)

Sohvista tykkään edelleen (nämä on muuten edelleen Askon mallistossa!), mutta vaalea väri yhdistettynä neljään pikkuterrieriin ja kahdeksaan elettyyn vuoteen on kyllä alkanut jo näkymään…

Sohvat kaipaisivat ensimmäisenä pesua, mutta kokemuksesta tiedän, ettei ne valitettavasti lähde ihan puhtaiksi. Toki vähän kirkastuvat, mutta kulahtaneilta ne silti näyttää.

Muuten sohvien rungot on pysyneet tosi hyvänä, joten tekisi tosi paljon mieli verhoiluttaa nämä uudelleen, vaikkakin se maksaa varmasti vähintään saman verran kuin uudet ikeasohvat. Uskon kuitenkin, että verhoilun jälkeen vuosia on näillä sohvilla edessä moninkertaisesti niihin ikeasohviin verrattuna.

Kuitenkin tällä kertaa ajattelin, että sohvien pesun jälkeen ostan uudet selkätyynyt jotka on painuneet linttaan (Kiitos pikkukoirien, jotka pitävät niitä peteinään :D ) ja koitan löytää jotkut päiväpeitteet sohvien päälle korvaamaan sitä verhoilua. Tyynyihin olisi myös kiva löytää vähän värikkäämmät päälliset ettei olkkarista tule liian vaalea, nyt kun kalusteetkin maalataan.

Katsotaan sitä verhoiluttamista sitten jos nämä sohvat matkaavat vielä uuteen olohuoneeseen :)

Pöydillä ja lipaston päällä on vuodenajasta riippuen pidetty tuikkukippoja, karkkipurkkeja, kukkia jne. Nyt kun talossa on 1,5 vuotias ahkera pikku sisustaja, saa pöydät ammottaa tyhjyyttään, joten seinälle olisi kiva laittaa jokin hylly missä voi koriste-esineitä pitää.

Tämmöisiä suunnitelmia olkkarin varalle, jatkoa luvassa kun meidän minibudjetin olkkarin päivitys taas edistyy! :)