Viikonloppuna leipaisin taas vaihteeksi… raparperipiirakkaa :D
Tällä kertaa teki mieli taas vähän erilaista, näitä raparperipiirakoita kun on tullut ihan jokunen tässä alkukesästä pyöräytettyä.
Tästä tuli vähän semmoinen raparperipiirakka meets toskakakku
Pohja:
(en laittanut ylös määriä, pohjaa tuli vähän sovellettua eri ohjeista, mutta meni suurinpiirtein näin…)
1,5dl vehnäjauhoja
1dl mantelijauhoja
1dl sokeria
1tl leivinjauhetta
1tl ruokasoodaa
1dl sulaa rasvaa
1 kananmuna
vajaa desi kermaa
Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää muna, rasva ja kerma, sekoita.
Painele voidellun piirakkavuuan pohjalle.
Täyte:
Raparperia, olisiko ollut 5 vartta
Purkki maustamatonta rahkaa
1dl sokeria
1 kananmuna
Sekoita rahka, sokeri ja muna. Kaada piirakkapohjan päälle.
Pilko kuorittu raparperi, laita rahkan päälle.
Laita nyt piirakka uuniin 200 asteeseen, ja ala tekemään päällistä.
Päälle:
(Tätä olisi voinut tehdä tuplamäärän, ehkä ensi kerralla teenkin!)
2dl mantelilastuja
100g voita
1dl sokeria
2rkl kermaa
2rkl vehnäjauhoja