Kurkistuksia Tanssivaan Muumilaaksoon

Sen nimistä Muumien tanssiesitystä me käytiin Veikon kanssa eilen katsomassa Viikinsaaressa.

Mulla olikin viimeisimmästä Viikinsaaren retkestä yli kymmenen vuotta aikaa. Silloin seilattiin saarelle picnikille, picnikeväiden mukana pullollinen viiniä sekä meidän silloin vielä ainoa koira Topi. Nyt näytti olevan sekä viinin, että koirien vienti saarelle kielletty, joten ehkä muistan vääri tai sitten on vaan säännöt muuttuneet… ;)

Oltiin eilen niin hyvissä ajoin Laukontorilla laivalippuja ostamassa, että meinattiin jäädä torille vielä hörppäämään kahvit ja pillimehut ennen paatin lähtöä, kunnes huomasin, että laivanlähtöpaikalle alkoi muodostua jonoa. Niin mekin sitten mentiin jonon jatkeeksi, vaikka lähtöön oli vielä puolituntia aikaa. Ja onneksi mentiin, ihan kaikki eivät nimittäin mahtuneet laivaan mukaan!

Tanssiteatteri MD:n muumiesitys oli kyllä tosi kiva, huomasin vasta jälkeenpäin, että se oli yli kolme vuotiaille tarkoitettu, mutta hyvin sitä jaksoi tuommoinen pian pari vuotiaskin seurata :)

Alkuun lavalla kävi tanssahtelemassa jokin ötökkä, tässä vaiheessa alkoi pikkuyleisön seasta kuulua ihmettelyä, missä ne muumit on! Sitten mukaan tuli Nuuskamuikkunen, jonka moni tunnisti, mutta edelleen niitä muumeja kuului moni odottavan ;) Pian odotus palkittiin kun muumipeikko liittyi joukkoon, ja saatiin se muumimammakin mukaan tanssin pyörteisiin.

Nuuskamuikkusen, Muumipeikon ja Muumimamman lisäksi lavalla kävivät tanssahtelemassa myös Tuutikki, Ninni, Pikku Myy ja hurja Mörkö. 

Tämä oli tämän kesän kolmas muumiesitys Viikinsaaressa, ja kaksi on vielä jäljellä! Eli vielä ehtii :)

Itse esitys ei maksanut mitään, ainoastaan laivamatkasta piti pulittaa se normaali laivamatkan hinta, taaperokäisiltä ei edes laivamatka maksanut mitään. Lisäksi lipunmyynnistä sai mukaan vielä ilmaisliput  Tampereen taidemuseon Muumilaaksoon, jotka olivat voimassa samana päivänä. 

Ja ihan vinkkinä, että kannattaa tosiaan mennä ajoissa jonottamaan laivaan, ja samaten perillä suunnata heti valkkaamaan istumapaikat esitykseen. Me jäätiin haahuilemaan ulos hetkeksi, eikä ainuttakaan penkkipaikkaa ollut enää jäljellä, mutta lattiapaikka kelpasi meille ihan hyvin sekin ;)

Meidän kannalta ainut huono puoli oli ajoitus, sillä laivaan piti hypätä puoliltapäivin, juuri niihin aikoihin kun meillä yleensä suunnitellaan päikkäreille menoa.

Unen puute ilmenee tietenkin hypersuperenergiana, mutta tarvittaessa taaperon voi aina lahjoa pysymään paikallaan rusinapaketin ja pillimehun voimin, mistä seuraa tietenkin ihana sokerihumala ja meno on entistä vauhdikkaampaa… :D

Hienosti Veikko jaksoi istua ja seurata esitystä, kunnes… 

Jossain vaiheessa muumit kehottivat kaikkia seisomaan, että voitaisiin opetella yhdessä yksi tanssi. Yksi innokas muumifani käsitti tämän tietenkin kehoituksena liittyä muumien seuraan ;) Ihan jokusen kerran sain hakea pojan pois lavalta, kunnes lopulta lahjoin sillä pillimehulla pysymään taas paikoillaan :D (Rusinat me syötiin jo esityksen alkua odotellessa ;) )

Muumeja (ja Nuuskamuikkusta ja Pikku Myytä) sai halailla esityksen jälkeen. Ihan huippua! ;)

Eihän siitä meinannut tulla loppua millään, vaan lopulta sain napata lapsen kainaloon, että muillekin riitti halattavaa :)

Koska seuraavan laivan lähtöön oli vielä tunti aikaa, lähdettiin me puuhailemaan leikkipuistoon. Ihan tosi hieno leikkipaikka Viikinsaareen oli tehtykin, monenmoista hienoa vempainta, ihan erilaisia kuin tutuissa puistoissa, joten tekemistä ja tutkimista riitti. 

Toisella oli niin kivaa, että aloin jo miettiä jos siirrettäisiin lähtöä veilä tunnilla, mutta päätettiin kuitenkin lähteä kotiin päin.

Nopskaa meillä aika Viikinsaaressa meni, eikä me ehditty edes leikkipuistoa enempää saarta tutkimaan, joten ajateltiinkin mennä sinne joku päivä uudelleen.

Poikettiin vielä Kauppahalliin haukkaamaan lohipiirakka ja pulla puokkiin, ja jatkettiin hernepussin kanssa Arboretumiin ruusuja ihailemaan.

Koska näitä kuvia tuli tähän postaukseen jo tsiljoona, niin niitä lupaamiani parempia kuvia Lipfishin mäyräkoirateepparista nähdäänkin vasta huomenna! :D

Onko joku teistä käynyt katsomassa saman esityksen? Mitäs piditte?

Aurinkoista päivää!