Facebookin tykkää-nappi Bloggeriin

Nyt tulee blogin linjasta aikas poikkeava postaus, skippaa ohi jos ei koodaus kiinnosta ;) Myöhemmin tänään tulossa tutumpaa Karkkipurkkia :)

Lisäsin eilen blogiini Facebookin tykkää-napin, joka näkyy jokaisen postauksen vipalla rivillä.

Koska itse uhrasin tunnin jos toisenkin tuon napin blogiin saamiseksi (En siis to-del-la-kaan ole mikään html-taituri :D ) ja vihdoin löysin selkeän ja toimivan ohjeen jolla napin asentaminen kävi helposti, niin ajattelin jakaa tiedon teillekin, jospa siitä jollekin muullekin olisi hyötyä ja iloa :)

Mene bloggerin hallintaan
Valitse vasemmalta valikosta ”Malli”
Valitse ”Muokkaa HTML-koodia”

Nyt klikkaa kursoria HTML kentässä ja avaa haku klikkaamalla Ctrl+F (Macissa Cmd+F)
Laita tuohon hakukenttään seuraava koodinpätkä:
<data:post.body/>

Nyt haku näyttää tuon koodin HTML-koodissa, mutta tämä koodi esiintyy HTML:ssä useampaankin kertaan!
(Omassa blogissani oikea kohta oli jossain 1550 paikkeilla)

Kun löydät tuon koodin, niin lisää sen alapuolelle tämä koodi:
<p><iframe allowTransparency=’true’ expr:src=’&quot;http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=&quot; + data:post.url + &quot;&amp;layout=button_count&amp;show_faces=false&amp;width=100&amp; action=like&amp;font=arial&amp;colorscheme=light&quot;’ frameborder=’0′ scrolling=’no’ style=’border:none; overflow:hidden; width:100px; height:20px;’/></p>

 Nyt klikkaa ”Tallenna malli” ja tykkää-nappi pitäisi näkyä jokaisen postauksen lopussa!

Mikäli nappia ei näy (tai vielä kamalampaa, blogi näyttää oudolta…) on koodi väärässä kohtaa. Itse laitoin sen ensin liian ylös (tuo ensin mainittu koodi kun tosiaan esiintyy HTML:ssä useamman kerran), eikä mitään tapahtunut, sitten siirsin koodin oikeaan kohtaan ja alkoi pelittämään!

Jos joku heti tietää sanoa, että ohje on ihan pöhkö, ja olisi parempi tehdä niin tai näin toisinpäin, niin kerro ihmeessä niin laitan vinkit tähän ylös! :)

Itse kaipaisin apua myös yhteen Facebook-juttuun.
Kun jaan blogini postauksia Facebookissa, niin linkkiin tulee näkyviin ainoastaan pikkukuvan lisäksi postauksen otsikko. Mitähän pitäisi tehdä, että saisin näkymään myös pienen pätkän tekstiä postauksen alusta, kuten yleensä näissä linkeissä näkyy…? :)

Ja arvatkaapas mitä!
Täältä löysin vielä helpomman ohjeen tuon napin asentamiseen! Tässä ei tarvitse edes avata sitä pelottavaa HTML:ää, ja kaupan päälle saat vielä kourallisen muitakin nappeja :)

Valitset vain vasemmasta palkista, että olet laittamassa nappia Bloggeriin, sitten valitset minkä näköiset napit laitetaan. Nyt klikkaat oikealta ”Install Blogger Widget”, jolloin avautuu uusi ikkuna josta pääset napit lisäämään! Kaikki tapahtuu siis aivan itsestään ;D

Edit. Poistin omasta blogistani tuon ylimmän ohjeen mukaan asennetun Tykkää-napin, ja laitoin tilalle tuon alimpana olevan Widgetin :)