Kartanotunnelmaa Porvoossa

Näissä ihanissa maisemissa me vietettiin lauantai-iltaa ja sunnuntaiaamua. 

Ihanassa Haikon Kartanossa, antiikkihuonekaluin sisustetuissa huoneissa, me ei vahinkojen välttämiseksi yövytty, vaan majoituttiin viereisessä kylpylähotellissa.

Aamiainen kuitenkin tarjoiltiin kartanon puolella, joten päästiin mekin kartanotunnelmaan käsiksi :)

Paikka oli nappivalinta meille, sillä Kartanon suuren suuressa pihapiirissä riitti lääniä pikkumiehen kirmailla ;)

Niin kylpylähotellissa kuin kartanonkin puolellakin palvelu oli tosi ystävällistä ja vaikka paikka ei olekaan varsinaisesti lapsiperheille suunnattu, otettiin myös taapero hyvin huomioon.

Ihan paras ”lelu” oli huoneesta löytyvä lankapuhelin :D

Hassua, miten tottuneesti luuri napattiin käteen ja numeroita paineltiin, vaikka eihän semmoisten perinteisten puhelimien pitäisi olla nykyajan kännyköihin tottuneille lapsille lainkaan tuttuja.

Puhelimesta irroitettiinkin johto aikas nopskaa, niin sai sitten ihan luvan kanssa sillä soitella ;)

Sunnuntaiaamuna ihanan kartanoaamiaisen jälkeen meillä oli vielä reippaasti aikaa ennen vanhan kaupungin kauppojen aukeamista. Lähdettiin pienelle kävelyretkelle näköalatasanteelle, jonne kavuttiin jyrkkää rinnettä ylös.

Maasto oli melko vaikeakulkuista jyrkkine rappusineen, ja välillä ohitettiin pieni taaperon mentävä ”rotkokin”. Veikko onneksi matkusti oikein tyytyväisenä sylissä, ja äiti ja issee saivat vuorotellen vähän extrajumppaa :D

Ennen aamiaista muuten tuumasin miehelle, että silloin kun reissattiin vielä kahdestaan, piti aina tarkistaa moneen aamiainen kestää, ettei nukuta aamiaisen ohi, vaan ehditään käydä syömässä.

Nyttemmin, pieni aamuvirkku poikanen matkassa, täytyy tarkistaa monelta aamiainen alkaa, ettei olla aamiaishuoneen ovea liian aikaisin kolkuttelemassa… :D

Meidän Porvoon ostokset ei olleet mitkään suuren suuret, mutta ne pienen pienet ja sitäkin söpömmät voisin joku päivä kuvata ja laittaa tänne näytille :)

Huomenna kuitenkin ihan muuta asiaa, nimittäin jotain mitä ainakin meillä on odoteltu…

Alkaa ämmällä, niinkun Mini… Jatkuu ärrällä niinkuin Rodini… Iiiik! Huomiseen :D