Porvoossa

Ihana viikonloppu aurinkoisessa ja kauniissa Porvoossa takanapäin.

Vanha kaupunki oli juuri niin ihana mitä olin kuvitellut, ja kuvista nähnyt. Mukulakivikatuja, pikkuisia mutkittelevia kujia, toinen toistaan houkuttelevempia pikkukahviloita ja suloisia sisustusliikkeitä.

Meillä oli suunnitelmana ihan vaan rauhallista kävelyä vanhan kaupungin kujilla, kiireetöntä kahviloissa istuskelua ja toiveena saada pientä täydennystä asiakaappiin ja tätä kaikkea me saatiinkin. Siitäkin huolimatta, että ensimmäiset (ja onneksi myös reissun viimeiset!) itkupotkuraivarit koettiin jo ensimmäisessä kahvilassa, jonne poikettiin lähes heti kun perille päästiin… ;)

Käytiin pikkumiehen kanssa pientä neuvottelua, ja sovittiin että ensimmäisenä etsitään lelukauppa. Hirveen loogista luvata lelukauppareissu heti raivareiden perään… Mutta näin me tehtiin ja pian pikkuinen istui tyytyväisenä rattaissa uuden puisen täytekakkunsa kanssa.

Kahvilakäynnit sujuvat hyvin vilkkaan ja malttamattoman taaperonkin kanssa, sillä ne eivät kestä pitkään ja pullaa pääsee nakertamaan yleensä samantien ilman pitkää pöydässä odottelua.

Ehkä senkin takia niitä kivoja kahviloita tulee bongailtua, ja niissä tulee poikettua.

Hienommat ravintolat skipattiin suosiolla. Niin houkutteleva kuin vaikkapa etanoistaan tunnettu Timbaali olisi ollut, niin ajatus sadan euron sapuskoista hyvin todennäköisesti kylminä ja kiireessä hotkittuina, samalla taaperoa aloillaan pitäen, ei oikein innostanut… ;) Huomattavasti meille parempi vaihtoehto oli popsia burgeriannokset rennolla jokiterassilla.

Auringonpaisteessa talsittiin muiden turistien tavoin myös Porvoon vanhaa kirkkoa katsomaan. 

Sisälle ei kuitenkaan päässyt kurkkaamaan, sillä kirkossa oli juuri häät menossa.

Aikamme vanhassa kaupungissa kierreltyä lähdettiin vielä keskustan leikkipuistoon leikkimään, ennenkuin kömmittiin hotellille huilimaan.

Jatketaan Porvoon tunnelmissa vielä huomenna!

Kivaa alkuviikkoa! :)