Duploja suoraan kasarilta, tai jopa seitsemänkymmentäluvulta ;)

Duplot on meillä päivittäin leikeissä mukana, varsinkin nyt kun niillä rakentelu sujuu jo omatoimisestikin.

Pari päivää sitten Veikko sai kokoelmiinsa täydennystä, sillä meillä päin liikenteessä ollut mummi toi pussillisen vanhoja Duploja varastostaan, mun ja sisarusteni vanhoja! 

Duploilla leikkijiä mummin luona on ollut itseni lisäksi aina kasarilapsista 2000-luvulla syntyneisiin, joten Duplojakin löytyy varmasti joka vuosikymmeneltä ;)

Mummin tuomasta pussista löytyneet kädettömät ja jalattomat Duplo-hahmot saivat kuitenkin Hei, nää mä muistan! -reaktion aikaiseksi, ja piti ihan alkaa googlettamaan, voisivatko nuo olla mun vanhoja :D

Selvisi, että ensimmäiset juurikin alla olevan kuvan kaltaiset Duplo-ukkelit valmistettiin vuonna 1977 ja vuonna 1983 hahmot saivat liikuteltavat kädet ja jalat. Oikeita retro-duploja siis! :D

Unohdinkin ottaa kuvaan mukaan vielä yhden raajattoman hahmon, jolla alaosa on vähän erilainen ja matalampi kuin kuvassa olevilla, se pilkottaa tuolta kahden viimeisen välistä :)

Jotain tuotekehitystä on jossain vaiheessa kyllä noille uudemmille raajallisille ukkeleillekin tapahtunut, sillä meille ostetut Duplo-hahmot ovat huomattavasti edeltäjiään hoikempia! 

Joululahjaksi saadun sairaalan mukana tullut kipsi-kainalosauva-systeemi ei vanhanaikaisille leveille hahmoille mahdu :D

Eläinhahmoja en omista leikeistäni muista, mutta ensimmäiset eläinhahmot on valmistettu 1979, joten hyvin mahdollista että ainakin osalla eläimistä olen itsekin joskus leikkinyt.

Ennestään Veikolla oli Duploeläimistä vain kirahvi, nyt myös toinen vähän erilainen kirahvi, lehmä, lammas, sonni (?), jääkarhu, kana, possu ja mun suosikki, musta terrieri :D

Täytyy kyllä sanoa, että melko kestäviä leluja nämä Duplot! Jos näistäkin vanhimmat ovat sieltä -77-83 vuodelta, ja vain yhdeltä ukkelilta on pieni pala lohjennut. Muuten kaikki palikat ihan ehjiä, ja edelleen toisiinsa sopivia, mitä nyt naama vähän kulahtanut yhdellä tädillä ;)

Pussillinen retroduploja oli kyllä oikein hauska tuliainen, ja näitä on kuulema varastossa vielä iso laatikollinen! Täytyykin lähteä joku viikonloppu mummin kätköjä penkomaan… :)

Oliko nuo retro-ukkelit teille tuttuja? :D

Onko teillä omia vanhoja Duploja tallessa?