MAAILMAN HELPOIN & NOPEIN MAJONEESI

Tehtiin pitkästä aikaa tänään hampurilaisia kotona. Samoja tuttuja pekoni-cheddar-burgereita mitä meillä yleensäkin tehdään. Hampurilaisten väliin tuli myös itse tehtyä valkosipulimajoneesia, mikä on paitsi tietty paljon parempaa kuin kaupan valmisversiot, myös maailman helpointa ja nopeinta tehdä!

Jos ette ole ikinä kokeilleet, niin suosittelen! Tämä on ihan superhelppoa, kaikki ainekset vaan laitetaan kapeaan astiaan, sen jälkeen sauvasekoitin laitetaan astian pohjalle, painetaan käyntiin ja nostetaan hitaasti ylöspäin. Kun sauvasekoitin on päässyt ylös asti, on kipossa valmis majoneesi! 

En nyt aikaa ottanut, mutta veikkaanpa että koko hommaan meni ehkä minuutti, tai korkeintaan pari ;)

Meillä öljyt säilytetään aina huoneenlämmössä, mutta siltä varalta että joku tapaa säilyttää öljyt jääkaapissa, niin vinkiksi, että öljy kantsii olla huoneenlämpöistä kun tätä tekee.

Tämän ohjeen olen alunperin bongannut Isyyspakkaus-blogista. Huvitti kun etsin tuota linkkiä tähän postaukseen, majoneesi on nimittäin sielläkin ihan samanlaisessa astiassa tarjolla :D Linkin takaa löytyy myös havainnollistava kuvasarja majoneesin valmistuksesta, jos et usko että sen valmistus on todellakin näin helppoa :)

Edit. Pitää vielä lisätä, että kannattaa tehdä tavallisesta rypsiöljystä, ei kylmäpuristetusta. Sellaisestakin on tullut kokeiltua, mutta siitä ei tule hyvänmakuista…

Olettekos tehneet majoneesi itse?