ORLANDO: RUOKAVINKKEJÄ

Eräs lukija toivoi pian koittavaa Orlandon matkaansa varten ruokavinkkejä, joten ajattelin kasata nämä ihan omaan postaukseen. Ehkäpä näistä on jollekin muullekin hyötyä, tai ainakin voin itse näistä virkistää muistia seuraavan reissun koittaessa :)

Onneksi sain isältäni ennen lähtöä muutamia vinkkejä, ravintoloita kun tuolla on niin pilvin pimein että valinnan vaikeus iskee varmasti!

Aamiaiset

 

Siihen nähden, että mä rrrakastan aamiaisia, ja voisin elää pelkästään niillä, me käytiin melko vähän syömässä aamupalaa ulkona.

Yksi monipuolinen aamiaisravintola on Ihop, josta löytyy tietenkin perinteiset pancakesit, mutta myös ihania aamiaiscomboja.

Sizzlerin aamiaisbuffetista löytyy lähes kaikkea mitä aamiaisella voi toivoa, vain muutaman dollarin hintaan. Monipuolisesta valikoimasta löysi lapsikin helposti maistuvaa syötävää, eikä lapselta muistaakseni veloitettu ruokailusta ollenkaan.

Ja sitten tullaankin suosikkiini… Cracker Barrel, voisin vaikka muuttaa tuonne asumaan! Ihan parhaat aamiaiset, ja bonuksena aivan syötävän ihana myymälä.

Oma aamaissuosikkini oli Fresh start sampler, johon kuului munia, pekonia, maailman ihaninta jugurttia, mysliä sekä jättiläismäinen muffinsi. Niin, olen ehkä outo, sillä mua ei ollenkaan kauhistuta muffinsit ja pannarit aamiaisella, vaan kaipaan myös aamupalalle jotain jälkkäriä. Tosin tuo muffinsi oli niin iso, että sen saattoi helposti jakaa kolmen ihmisen kesken, ja koko aamiaisesta muutenkin riitti hyvin jaettavaksi lapsen kanssa.

Ravintolat

 

Teemapuistopäivinä me syötiin yleensä jotain puistoista löytyvää pikaruokaa, jota yllättävän monipuolisesti oli tarjolla, ja illalla väsyneenä napattiin take awayt kotimatkanvarrelta mukaan. Onneksi reissuun mahtui myös niitä päivä kun aikaa ja energiaa oli koluta ihania ruokapaikkoja rauhassa läpi.

Suosikkeja oli mm. Smokey Bones, jossa tosin käytiin muistaakseni matkalla Daytona Beachille, mutta näköjään saman ketjun ravintoloita löytyy myös Orlandosta. Koko porukka syötiin tuossa rennossa ravintolassa aivan ihanat hampurilaiset, vaikka listalta löytyikin myös paljon muuta.

Longhorn Steakhouse oli ilmiselvä valinta illalle, jolloin kaivattiin pihviravintolaa. Listalta löytyy kyllä paljon muutakin, joten jokaiseen makuun sopivaa löytyy varmasti täältäkin.

Yksi rento suosikkini oli Chili’s, josta löytyy melkein kaikkea mitä toivoa voi. Oma suosikkini oli kyllä baby back ribs, joiden liha kirjaimellisesti suli suuhun. Myös lasten lista oli varsin monipuolinen.

Bonefish Grillissä otettiin alupalaksi isäni suosittelemat Bang Bang Shrimpsit, ja kannatti! Aivan ihanat rapeat kermaiset ja makean chiliset katkaravut. Bonefish Grill on iltaravintola, mutta sunnuntaisin ovet aukeavat jo aamupäivällä brunssin merkeissä. Brunssillakin tuli käytyä, ja siihen kuului valinnanmukainen annos sekä bellini- ja mimosa-drinkkejä. Brunssilistalta voi toki valita vain pelkän annoksen ja juoman sitten oman maun mukaan.

Mukavaa kaikissa ravintoiloissa oli, että tyhjentynyt limulasi käytiin vaihtamassa aina täyteen eikä uudesta limpparista veloitettu lisähintaa. Suomessa kun on tottunut, että pienestäkin limulasista saa pulittaa useamman euron, ja sitä limua on juotava säästeliäästi että se riittää koko ruokailun ajan ;)

Pikaruoka

 

Pikaruokapaikkoja löytyy ihan huikeat määrät, ja näitäkin kyllä tuli testailtua. Mc Dondalseja tietty löytyy joka nurkalta, ensimmäiset kaksi näin jo Chicagon lentokentällä…

Mutta omat suosikkini olivat mäkkärin tyylinen Wendy’s, ja aivan ihanaa pikakiinalaista tarjoilevat China Max ja supersuosikkini Panda Express. Pandan orange chickeniin jäin ihan koukkuun, ja vielä ennen lähtöä lentokentälle käytiin toivomuksestani viimeisen kerran Pandassa :) Tosin lentokentällä heti alkuun huomattiin, että Panda Express olisi ollut myös siellä.

Lapset ravintolassa

 

Lapset otettiin hyvin huomioon jokaisessa ravintolassa missä me käytiin. Aina sisääntullessa lapsi sai pienen paketin väriliituja sekä oman paperisen lasten menun jossa oli myös pientä puuhatehtävää ajankuluksi.

Me aika harvoin tilattiin parivuotiaalle lapselle omaa ruokaa, vaan pyydettiin ylimääräinen lautanen johon jaoin omasta annoksestani lapselle ruuan. Joskus harvoin tilattiin lapselle oma annos, ja lasten listat olivat kyllä yllättävän monipuolisia kun on tottunut Suomen nakit ja ranskikset annoksiin…

Semmoisia vinkkejä täältä. Eihän tuossa parissa viikossa nyt kovinkaan paljon ruokapaikkoja loppujen lopuksi ehtinyt käymään läpi, varsinkin kun joissain suosikkipaikoissa haluttiin käydä useampaankin kertaan, ja tämä vinkkilista voisikin olla ihan eri näköinen toisen reissun jälkeen.

Kuinka monelle tuli nyt nälkä? :D