SIISTEIN POTKUPYÖRÄ IKINÄ!

Samalla kun eilen lähdettiin sunnuntaiajelulle Pyynikin näkötornille maailman parhaita munkkeja syömään, ajateltiin poiketa myös muutamissa pyöräkaupoissa kurkkimassa potkupyörätarjontaa.

Vähäsen olin ehtinyt netistä potkupyöriä katsella, sen verran että tiesin löytyvän ihan kivoja puisia potkupyöriä ja sitten niitä vähemmän kivoja ihmeellisillä kuvioilla ja kaikilla väreillä koristeltuja yksilöitä.

Kun ensimmäiseen kauppaan asteltiin sisään, tuumasin ovella miehelle, että voi vitsit kun olisikin Jopolta potkupyörä…

…Ja sellainenhan sieltä tosiaan löytyikin, pieni suloinen Joponen! Ensimmäinen kauppa missä käytiin ja ensimmäinen potkupyörä mikä nähtiin, enkä voinut enää kuvitellakaan mitään muuta mallia :D

Onneksi myös itse käyttäjä ihastui pyörään ja sillä pitikin potkutella myymälän sisällä kassalle, ennenkuin sen sai kantaa autoon.

Viis siitä, että eilen oli sateinen päivä, pakkohan sitä oli lähteä testaamaan heti kun kotiin päästiin. Ja tänään olisi pitänyt lähteä pyöräilemään heti kun silmät saatiin aamulla auki… Pyöräilemään lähdettiin kuitenkin vasta kerhon jälkeen ja ihanan aurinkoinen ja lämmin päivä olikin tehdä pyörälenkkiä.

Näin alkuun pyörällä on edetty hitaasti töpsötellen päätähuimaavan viilettelyn sijaan, mutta aikas kovaa tuolla pääsee varmasti eteenpäin kun tekniikka ja tasapaino alkaa olla hallussa.

Jos jollekin on potkupyörä vieras juttu, niin kyseessä on kuin polkupyörä, mutta ilman polkimia. Näin lapsi oppii tasapainoa, ja seuraava vaihe onkin tavallinen polkupyörä, ilman apupyöriä. 

Aina ei ole siis pakko hankkia perinteistä kolmipyöräistä tai apupyörällistä polkupyörää, vaan kivana vaihtoehtona on potkupyörä.

Itse kiinnostuin potkupyöristä jo viime keväänä, mutta arvelin ettei silloin 1,5 vuotiaan lapsen jalat olisi vielä yltäneet maahan. 

Nyt kun lapsella on ikää 2,5 vuotta ja pituutta varmaankin 92cm paikkeilla, yltää jalat juuri sopivasti maahan satulan ollessa alhaalla. Näissäkin on varmasti tietty eroja merkkien ja mallien mukaan! Kätevää kuitenkin, että satulaa voi säätää, joten pyörä kasvaa lapsen mukana.

Edit. Instagramin puolella kyseltiin pyörän ostopaikkaa, joten ajattelin lisätä tännekin jos jotain muutakin kiinnostaa, googlettamalla kun näitä ei kauheasti löytynyt. Me ostettiin pyörä Tampereen Kalevan Sportia Pekasta. Jopon Facebook-sivuilta selvisi, että Joponen-potkupyörä on tullut markkinoille vasta muutama kuukausi sitten joulukuussa, joten ehkäpä näitä on vasta tuloillaan kauppoihin kun pyöräilykausi kunnolla starttaa, mutta ainakin sieltä Sportia Pekasta löytyy :)

Jokos teillä on pyöräilykausi korkattu?