MITÄ RASKAANA OLEVA TARVITSEE?

Mukavaa maanantaita! Olikos teillä kiva viikonloppu?
Me vietetiin supermukava viikonloppu vaarin kanssa. Ollaan riehuttu Hoplopissa, leikitty uusilla leluilla, syöty ihan liikaa karkkia ja vietetty vain mukavaa aikaa yhdessä.
Kivoja juttuja on tiedossa myös tulevalle viikonlopulle, ainakin lapsimessuille ollaan lähdössä koko perheen voimin!

Koska vaan rakastan tehdä kaikenlaisia listoja, ajattelin nyt listailla omasta näkökulmastani mitä raskaana oleva tarvitsee.

Raskausvaatteita
Kun olin ensimmäistä kertaa raskaana, ajatuksena oli pärjätä mahdollisimman vähällä määrällä äitiysvaatteita, onhan niillä kuitenkin melkoisen lyhyt käyttöaika.
Ostin muutamia raskausmahalle sopivalla leikkauksella olevia mekkoja yhtä kokoa isompana kuin normaalisti käytän, ajatuksena, että näille mekoille olisi sitten käyttöä myös raskauden jälkeen. Näitä mekkoja ja legginsejä käytin suurimmaksi osaksi raskaudessa.
Ja arvatkaas onko niille mekoille tullut raskauden jälkeen paljon käyttöä…? En ole kertaakaan pukenut yhtään näistä mekoista päälleni, enkä tiedä pystynkö vielä tämänkään raskauden aikana pukemaan leggareita jalkaani :D

Tästä viisastuneena aion tällä kertaa hankkia enemmän varsinaisia raskausvaatteita, vaikka toki hyödynnän myös olemassa olevan vaatekaapin sisältöä parhaani mukaan.
Aikaisemmat äitiysvaatteet on jemmattu talteen, ja pitäisikin katsoa mitä sieltä löytyy. Varmasti kuitenkin tässä kolmen vuoden aikana on niin maku kuin muotikin muuttunut, mutta eiköhän sielläkin jotain käyttökelpoista ole.

Lemppareitani äitiysvaatteissa on Mama Licious merkin vaatteet, mutta näitä tilatessa merkin omasta verkkokaupasta kantsii huomioida, että mahdolliset palautuskulut joutuu pulittamaan omasta lompakosta. Siksi kannattaa tilata suomalaisista verkkokaupoista, ja ainakin MamaMia myy tätäkin merkkiä. MamaMialta näyttää löytyvän kyllä paljon muutakin kivaa, kuten ihanat Sobeat!

Vaatteista varmasti lisää vielä monessa postauksessa!


Tukivyö
Tukivyö oli viime raskaudessa ihan must juttu! Olin siitä onnekas, että viime raskaudessa pystyin liikkumaan hyvin läpi raskauden, vielä muutama tunti ennen synnättämään lähtöä viipotin koirien kanssa metsälenkillä. Liikkuessa tykkäsin, että maha oli tiukasti ja tukevasti tukivyön sisässä, ja taisinpa käyttää vyötä kyllä ihan muutenkin kuin lenkillä.


Kotidoppler
Doppleria ei viime raskaudessa ollut, mutta sitä kyllä olisin kaivannut! Vauva oli melko rauhallinen tapaus mahassa, ja istukka kohdun etuseinämässä vaimensi entisestään liikkeitä. Niinpä meillä olikin aina jääkaapissa tuoremehua, jota iltaisin lipitin ja tein liikelaskentaa.
Tällä kertaa on doppler ostoslistalla, ja nyt täytyy enää tutustua tarkemmin malleihin.
Tuommoinen älypuhelimeen liitettävä kyllä kuulostaa melko hyvältä vaihtoehdolta!
Täytyy muuten ladata nyt puhelimeen jokin raskaussovelluskin, nyt kun jo uskallan ;) Olen nimittäin ihan varma, että jos olisin ladannut sen jo viikkoja sitten, olisi yksi pieni ahkera äitin puhelimen lainaaja saanut jaettua sen Facebookiin :D

No, eipä tästä nyt kovin pitkä lista tullutkaan, ja ehkäpä tämä täydentyy tässä matkan varrella.
Ja nämä siis ihan omia tarpeitani, vastaava lista on varmasti jokaisella ihan omannäköinen. Tärkeintä varmasti kaikille saada riittävästi lepoa ja hyvää ravintoa, niillä pääsee ihan varmasti jo pitkälle!

Löytyisikö teidän listalta samoja juttuja tai olisiko jotain lisättävää?