KAKSI KUUKAUTTA

Hän on tänään kaksi kuukautta. Meidän ihana murunen, joka on hurmannut täysin meidät kaikki ♡

Jos vielä muutama viikko sitten vauva väläytti hurmaavan hymynsä lähinnä vahingossa, saa nykyään omiin hymyihin vauvalta vastauksena leveän määrätietoisen hymyn, joka ulottuu silmiin saakka. Myös pikkuisten paljaiden varpaiden puhaltelu saa leveän hymyn aikaan, aivan kuin vauva kikattaisi ilman ääntä.

Hymyjen vastapainona meillä kuullaan myös itkua, ja välillä sitä itkua tulee paljon. Melkein aina on kyseessä vatsanpurut, jotka nyt uusimpana olen yhdistänyt suklaaseen. Ei siis joulusuklaita tänä vuonna! Onneksi masukivut eivät ole vaikuttaneet vauvan uniin, vaan uni maistuu edelleen niin päivin kuin öin.

Useimmiten elellään rytmissä, jossa vauva nukkuu yöt ja päivällä on hereillä pari pitempää jaksoa, mutta rytmit vaihtelee jatkuvasti, ja monesti yöunille päästään vasta yhden kahden aikaan yöllä. Yön vauva nukkuu paria nopsaa maitotaukoa lukuunottamatta hyvin aamuun asti, ja missäs muuallakaan kun meidän vanhempien sängyssä. Suotta ei pinnasänkyä ristitty jo esikoisen aikaan heräämöksi, ihan sama vaikutus on pinniksellä tähänkin vauvaan…

Vauva on ruvennut nyt ääntelemään, aivan ihanan kuuloista höpöttelyä, välillä tuntuu olevan kovastikin asiaa, vaikka suurimman osan aikaa suu pidetään supussa ja ollaan ihan hiljaa.

Huomenna meillä onkin 2kk neuvola, kiva saada taas uusia mittoja. Kovasti vauva on kyllä kasvanut, 56cm vaatteet on olleet käytössä jo hyvän aikaa ja 50cm vaatteita saisi jo alkaa pakkaamaan vauvan vaatelipastosta pois.

Ps. Kurkkaa tästä postauksesta alekoodi Babyshopiin, se on voimassa vielä tänään!

Mukavaa sunnuntai-iltaa!