IMETYKSEN PLUSSAT JA MIINUKSET

Meillä jatketaan esikoisen vauvavuodelta hyväksi havaitulla tavalla, eli elellään vauvantahtisesti ja ruokitaan vauvaa ainoastaan äidinmaidolla. Keräilinkin muutamia omakohtaisia plussia ja miinuksia, mitä koen täysimetyksellä olevan.

PLUSSAT

+ Vauvan eväät kulkevat aina matkassa mukana ja maito on heti valmista tarjoiltavaksi, ilman, että sitä tarvitsee erikseen lämmitellä

+ Vauva saa tankata masuunsa juuri sen verran maitoa, kuin hän itse haluaa. Toisella kerralla enemmän, toisella vähemmän, mutta aina juuri sen verran mikä vauvasta sillä kertaa tuntuu sopivalta. (Edellyttäen toki, että maidontulossa ei ole ongelmaa)

+ Ruokaillessaan äidin rinnalla, saa vauva tankata itseensä maidon lisäksi myös läheisyyttä, ihan niin paljon kuin haluaa ja vastavuoroisesti saman hellyyshetken saa myös äiti.

+ Imetys auttaa palautumaan synnytyksestä, myös kartutettujen raskauskilojen osalta! Tuskin milloinkaan muulloin voi herkutella huoletta ja samalla laihtua.

+ Rintamaidosta vauva saa paitsi tarvitsemansa ravintoaineet, myös tärkeitä suoja-aineita, mistä on etua aikuisikään saakka!

+ Imetys on taloudellista, ekologista ja hygieenistä!

MIINUKSET

– Vauvan eväät kulkevat aina äidin matkassa, joten myös vauvan olisi suotavaa pysytellä äitinsä lähistöllä, eikä äiti näin ollen pääse kovin helposti irtautumaan vaikkapa tuikitärkeään ripsihuoltoon

– Varsinkin imetyksen alkutaipaleella voi maidon riittävyys aiheuttaa epävarmuutta, sillä toisin kuin tuttipullossa, tississä ei ole mitään mittaria, mistä voisi eväshetken päätyttyä tarkistaa monta millilitraa maitoa vauva sai masuunsa.

– Välillä maitoa saattaa tulla melkoisella paineella, mikä saattaa aiheuttaa kiusallisia tilanteita, mikäli vauvaa ruokkiessa vahingossa kastelee pöytäkumppaninsa maitosuihkulla…

– Mikäli vauva reagoi masukivuilla tai muilla oireilla, saattaa äiti joutua luopumaan lähes elintärkeistä ruoka-aineista, kuten suklaasta!

– Imetysdementia. Täytyykö tästä edes mainita enempää… Viime aikoina on tullut mm. keiteltyä kahvia ilman puruja ja ajettua lähikaupan pihaan, kun olisi pitänyt viedä lapsi kerhoon. Vanhasta muistista (jos se nyt pelaa oikein..) kuitenkin tiedän, että saan aivoni takaisin tuossa vauvan yksivuotissynttäreiden tienoilla, hahah!

Tällä hetkellä suositellaan täysimetystä, kunnes vauva on kuuden kuukauden ikäinen ja sen jälkeen osittaista imetystä vielä vuoden ikään saakka. Meillä on menty näiden suositusten mukaan, koska ne ovat olleet meille sopivia. 

Jokainen kuitenkin tekee omat ratkaisunsa. Jollekin sopii imetys juuri suositusten mukaan, toinen jatkaa imetystä vielä taaperovuosiin asti, ja joku taas turvautuu pulloruokintaan heti synnytyslaitokselta asti.

Mitenkäs teillä?

Vaikka aiheena oli imetys, niin kuvituksena ei ole tissikuvia, vaan maailman suloisin maitosuu, jonka taidan pian saada unenlämpöisenä tuhisijana syliini tankkaamaan maitoa ja läheisyyttä.

Ps. Sain juuri Booztilta viestiä, että -15% lisäalea on jatkettu keskiviikkoon asti, eli koodilla 15XTRA saa jo alennetuista tuotteista -15% lisäalen, kun ostaa aletuotteita vähintään 118 eurolla. Aleprossathan ovat nyt aika huikeita, osassa merkeissä (Racoon, Ebbe, Phister&Philina) jopa -70%!

Sis. mainoslinkin