VAUVA NIMELTÄ…

Vauva on toistaiseksi kulkenut blogissa vailla nimeä, joten olisikohan vihdoin aika ottaa käyttöön vauvalle oma bloginimi! 

Olen koittanut keksiä vauvalle bloginimeä, josta heti hoksaa, ettei se ole lapsen oikea nimi, mutta oikein mikään ei ole tuntunut tarpeeksi kivalta. Olen pohtinut, kutsuttaisiinko vauvaa blogissa toisella nimellään, aivan kuten veljeäänkin, mutta sekin on tuntunut liian henkilökohtaiselta täällä käytettäväksi. Niinpä lopulta päädyin vauvan kolmanteen nimeen, joo, sillä mennään!

Saanen siis esitellä, vauva nimeltä Viljami!

Me ollaan vietetty tänään(kin) rentoa (tooodella rentoa) kotipäivää, lastenohjelmia katsellen ja legoilla rakennellen. Jokin aika sitten alkoi flunssaista oloa valitella issee, sitten iski kuume Veikkoon ja tänään on jo Viljamikin niiskutellut. Toivotaan, että pikkuisin niiskuttaja säästyy suuremmalta flunssalta, ja päästään pian taas normaaliin arkirytmiin ja ulkoilemaan!

Pakkaspäivinä, kun parasta on uppoutua villatakkiin ja hiihdellä kotona tossut jalassa, valkkaa lapsillekin lämpöistä ja mukavaa vaatetta päälle. Viljamille ihan ehdoton valinta tälle päivälle oli PikkuVaniljasta saatu 100% luomupuuvillainen Baby’s Only neulehaalari*. Tämä on malliltaan tosi kiva, sopivan slimmi, mutta ei kuitenkaan missään nimessä liian kapoinen. Kun hihat ja lahkeet eivät ole mallia säkki, voi kooksi valkata vähän reilumman, eikä pituus hihoissa tai lahkeissa silloin haittaa, ja vaate on tuplasti pitkäikäisempi, kuin jos lahkeenpituus pitäisi heti olla sopiva.

Sillä välin kun me Veikon kanssa ollaan rakenneltu legoilla tai pelattu Jake ja mikä mikä maa peliä (tämän hetken lempparit…) on Viljami saanut seurailla meidän touhuja omasta viihdekeskuksesta käsin. Nyt on nimittäin sitteri vaativammankin vauvan makuun, hahah! Monesti olen maininnut, kuinka tämä napero viihtyy parhaiten sylissä, ja pitää äitin sillä tavoin kiireisenä, mutta eipäs ollut tullut ennen kokeiltua soivaa ja värisevää sitteriä!

Isoveljeä tietenkin kiinnostaa suuresti tuosta Mamas & Papas sitteristä* löytyvät napit, joista rauhallinen musiikki tai kevyt värinä laitetaan päälle. Onneksi tuo innokas musan räpyttäminen kesti vain hetken, ja nyt Viljami saa nauttia leikkihetkestään joko musa päällä tai kiinni, eikä sitterissä pyöri enää disco velipojan toimesta.

Osaltaan vauvan sitterissä viihtymiseen vaikuttaa varmasti sekin, että noihin leluihin ihan oikeasti ylettää, kun vauva tavoittelee niitä. Niistä myös kuuluu pieni helinä niitä heiluttaessa. Ja äitiltä irtoaa pisteet sisustukseen sopivasta ulkonäöstä!

Olen joskus ennenkin kertonut, että tykkään vauvan tarvikkeista neutraaleissa sävyissä, ja itseasiassa myös Veikon huone on sisustettu samaan tyyliin. Voin kertoa, että pikkuhiljaa niitä leluja kertyy kaikissa sateenkaaren väreissä, isommiten varsinkin jos jonkinlaista muovista hittilelua, joten tykkään, että huone itsessään saa olla rauhallisen värinen. Ja toki neutraaliin pohjaan saa helposti lisättyä väripilkkuja, kuten Viljamillakin tällä hetkellä harmaassa huoneessa muutamat iloisen keltaiset yksityiskohdat.

Ja vaikka vauvan paras paikka onkin ihan varmasti äitin sylissä, niin kyllä se vaan kummasti helpottaa saada välillä kädet vapaaksi ;)

Mitäs teille kuuluu? Oletteko säästyneet flunssalta? Löytyykö sieltä kaimoja meidän vauvalle?