MEIDÄN HOITOPÖYTÄ – HYÖDYKE VAI TURHAKE?

hoitopöytä blogi

hoitopöytä ikea

Esikoista odottaessa me tehtiin vauvalle hoitonurkkaus kodinhoitohuoneen tasolle. Tyhjättiin oikeastaan koko taso vauvantarvikkeita varten, ostettiin kiva hoitoalusta ja muutamia koreja vaipoille, harsoille ja muille tarvikkeille. Tuo ratkaisu oli oikein sopiva, varsinkin kun vesipistekin oli samassa tilassa.

Tällä kertaa en halunnut kuitenkaan vaipanvaihtopaikkaa kodinhoitohuoneeseen, ehkä eniten siksi, että täällä uudessa kodissa meillä on sieltä yksi uloskäynti, joka on ihan jokapäiväisessä käytössä, tavallaan meidän arkieteinen josta kuljetaan koirien kanssa lenkille ja lähdetään lasten kanssa ulkoilemaan. Halusin vauvan oman hoitopaikan jonnekin vähän rauhallisempaan paikkaan, ja luonnollisesti se tehtiin vauvan omaan huoneeseen.

Samaan aikaan sisustettiin Veikon huonetta uusiksi, ja tuo Ikean Hensvik-hylly jäi sieltä tarpeettomaksi. Siihen saa parillakympillä lisäosan jolla se muokkaantuu hoitopöydäksi, joten mikään iso sijoitus ei vauvan hoitopöytä ollut.

Periaatteessa vaipat nyt voi vaihtaa missä vaan, mihin saa hoitoalustan laskettua, tai vaikka ihan pyyhkeenkin päällä, mutta tykkään, että noille kaikille vauvanhoitotarvikkeille on kätevästi oma paikka tuossa hoitopöydällä. 

vavalle hoitopöytä

Mitä siellä hoitopöydällä sitten säilytetään?

Ylimmällä hyllyllä on laatikoissa ja korissa vauvan tutteja ja tuttinauhoja, niistokone (maailman p-a-r-a-s keksintö on imuriin liitettävä niistokone! Ei oltaisi pärjätty ilman sitä, kun vauvalla oli nuha), harja ja pumpulilappuja. Toiseksi ylimmältä hyllyltä löytyy suolatippoja nuhan jäljiltä, talkkia, pumpulipuikkoja, Sophie la Girafe monitoimivoidetta*, kosteuspyyhkeitä ja vaippoja. 

Hoitotason alla ylemmällä hyllyllä on laatikoissa Veikon vanhoja vauvaleluja säilytyksessä, odottamassa, että pääsevät uudelleen leikittäviksi. Alimmalla hyllyllä on toisessa laatikossa vaippoja, toisessa harsoja.

Vaikka yleensä en innostu liimailemaan mainostarroja mihinkään (varsinkaan huonekaluihin!), niin pankin kirjeestä löytyneet tarrat lätkin hoitopöydälle vauvan iloksi, ja kyllä niitä onkin tapitettu ja hymynaamalle väläytelty hurmaavia hymyjä. Nuo tarrat on kyllä onneksi sellaisia, mitkä lähtevät helposti irti, ihan huonekaluihin vissiin tarkoitettujakin.

PikkuVaniljasta saatu ihana pehmeä Baby’s Only soittorasia* sopii niin täydellisesti vauvan huoneeseen, että se päätyi roikkumaan hoitopöydälle vauvaa ilahduttamaan. Myöhemmin, kun hoitopöydällä ei ole enää käyttöä, voi soittorasian siirtää vauvan pinnasänkyyn.

Hoitopöytä – turhake vai hyödyke?

Varmasti ilmankin pärjäisi, mutta mä oon kyllä tykännyt tosi paljon! Koska hoitopöydällä on käyttöä vain muutamasta kuukaudesta vuoteen (toki toiset saattavat käyttää pidempäänkin), kannattaa mahdollisuuksien mukaan hankkia hoitopöytä, jolla on muutakin käyttöä, esim. siitä saa jatkossa tavallisen kaapin tai hyllykön. 

Etukäteen vähän mietitytti, onko haittaa, että vesipiste ei ole ihan vieressä (eteisestä on käynti sekä vessaan, että vauvan huoneeseen), mutta ei ole kyllä haitannut yhtään.

Vähän sovittelin tuota hoitoalustaa sängynpäälle, siinäkin voisi myöhemmin vaihtaa vaipat, jos hoitopöydästä haluaa luopua. Ihanaa on sitten myöhemmin päästä sisustamaan huonetta taaperon huoneeksi, mutta nyt kyllä nautin täysillä tästä vauva-ajasta, tämä kun menee ihan käsittämättömän nopeaa!

Löytyykö teiltä hoitopöytä, hoitonurkkaus, vai vaihtuuko vaipat milloin missäkin?