PIKAVISIITTI LAPSIMESSUILLE

Pikaista raporttia meidän pikavisiitistä Lapsimessuille

Ennätin eilen iltapäivästä messuille lasten kanssa, ja muutama tunti ehdittiin messuilla kierrellä. Etukäteen vähän mietin, mitä meidän päivästä tulee ilman apukäsiä, mutta meillähän meni naperoiden kanssa aivan loistavasti. Onneksi pakkasin tuplarattaat mukaan, sillä vauva köllötteli puolet ajasta kopassaan makoisia unia vedellen, ja Veikkokin tykkäsi istua rattaiden kyydissä aina silloin, kun kierreltiin niitä ”tylsiä” äitin asioita katsellen, ja näin sain rauhassa vähän kurkittua messuosastoja.

Toki tällä kokoonpanolla messuosastojen koluaminen jäi aika pintapuoliseksi (ja ostosaalis laihaksi), mutta tosi kiva päivä meillä silti oli, vaikkakin kärsin ihan jäätävästä päänsärystä, mikä ajoikin meidät kotimatkalle vähän ajateltua aikaisemmin.

Arvatenkin kolmevuotiaan mieleen oli poliisi- ja paloautot. Vaikka ensin molemmat vähän jänskättivät (no niitä oikeita poliiseja ja palomiehiä…) niin lopulta molempien luona vietettiin aikaa hyväkin tovi. Paloautoon oli tälläkin kertaa tehty hauska liukumäki, ensin sisään kiivettiin rappusia pitkin, ja toisesta ovesta pääsi ulos liukumäkeä laskemalla. Tätä tietty testattiin moneen kertaan ja kotiinviemisiksi sai palomiehiltä pahvisen päähineen (”äiti saako tätä pitää päässä yölläkin?”) ja pienen vihkosen.

Poliisien pisteellä puolestaan sai istua poliisimoottoripyörän kyydissä, ja käydä ottamassa sormenjäljen poliisiauton sisällä. Muutamia kortteja sai mukaan tuolta pisteeltä ja näitähän on sitten ”luettu” eilen meillä iltasaduksi, hah!

Ai niin, törmättiinhän me itse Darth Vaderiinkin, mutta sen verran oli jännät hetket, ettei pikkuista saanut samaan valokuvaan tuon hahmon kanssa.

Koska me päästiin paikalle vasta aika myöhään, oli varsinaiset esitykset Vekarat-lavalla jo ohi, mutta se ei kyllä yhtään haitannut, kun lapselle oli muuten niin paljon nähtävää ja tehtävää.

Kyllähän tuossa muutamassa tunnissakin ehti kivasti messuja nähdä, mutta täytyy kyllä ensi vuonna järkätä aikaa messukäyntiin vähän enemmän. 

Tosi kiva oli myös tavata ihmisiä sähköpostien ja blogien takaa, ja mukavaa, että muutama lukijakin kävi nykäisemässä hihasta!

Pakkasin muuten kamerankin mukaan, vaikka arvelin, ettei mulla kädet riitä sen käyttöön, ja laukussahan se saikin olla koko messujen ajan. Joitain kuvia tuli räpsittyä kännykällä muistoksi, mutta jätetään ne vain kotialbumiin.

Nyt mä kiidän odotetulle Lightroom-kurssille, kuullaan taas!

Jokos olette käyneet messuilla, tai oletteko menossa?