LEGOLAND

Legoland

Terkut täältä Tanskasta! Meillä on mennyt reissu tähän asti aivan loistavasti, vaikka sää on kyllä ollut aivan kamala, mutta ei olla sen annettu haitata muuten kivasti mennyttä matkaa.

Kiva ylläri oli torstai-iltana Turussa, kun satamassa huomasin, että olin varannut meille matkan Gracelle, jolla me ei oltukaan vielä koskaan ehditty risteillä! Takaisku tosin tuli heti seuraavana aamuna, kun olin suunnitellut meille hyvän minuuttiaikataulun, herätettiin lapset muutamaa minuuttia ennen hytistä poistumista, haukattiin vähän kotoa mukaan otettua aamupalaa, ja kiiruhdettiin autokannelle, kun kuulutettiin laivan olevan puolitoista tuntia myöhässä… Niinpä vietiin kamppeet hyttiin takaisin, ja lähdettiin aamiaiselle kaikessa rauhassa, ja leikkihuoneeseen aikaa kuluttamaan.

Kun vihdoin päästiin matkaan, oli ulkona kaunis aurinkoinen päivä, ja matka kului aivan leikiten, paljon paremmin mitä kuvittelin. Pidettiin matkan varrella pari pikkuista pysähdystä ja yksi pidempi ruoka- ja leikkitauko, ja saavuttiin yhdentoista tunnin ajomatkan päästä Tanskan Vejleen, jossa meitä odotti iloinen Daniel, jonka koti me oltiin vuokrattu Airbnb:n kautta.

Tanskaan ajellessa heti Juutinraumansillan ylitettyä, Veikko kyseli innoissaan, ”joko näkyy laitteita??”. Lauantaiaamusta me sitten lähdettiin niitä kovasti odotettuja hurjia laitteita katselemaan, kun suunnattiin kohti Legolandia.

Legolandiin meille osui aivan kamala sää, jäätävän kylmä ja heti kun päästiin perille, alkoi kurja tihkusade. Onneksi sade kuitenkin hellitti ja päästiin kiertelemään puistoa kuivina, ja myöhemmin iltapäivällä kovemman sateen osuessa kohdalle me oltiin näppärästi juuri silloin syömässä. 

Veikko oli arvatenkin ihan täpinöissään Legolandiin pääsystä, ja innosta täristen sinkoili sinne tänne ja oli menossa hurjimpiinkin laitteisiin. Juuri metrin mittaiselle aukesikin tie kätevästi suurimpaan osaan laitteista, eikä kokematta jäänyt kuin pari hurjaa vuoristorataa, ja kovasti odotettu kummitustalo (onneksi, sillä vaikka into on kova, niin tiedän, että hurjat kummitusjutut olisivat olleet ihan liikaa meidän kolmevuotiaalle, haha).

Mulla ei oikeastaan ollut kauheasti odotuksia Legolandista, mutta se olikin kyllä tosi kiva paikka! Alue oli jaettu muistaakseni kahdeksaan eri osioon, joista ihan ekana oli legoista tehty Miniland ja heti sen jälkeen pikkulapsille sopiva Duploland, mistä löytyi sopivia laitteita pikkuisille sekä superkiva leikkialue. Näiden jälkeen löytyi sitten muut alueet, kuten Adventureland ja Knights Kingdom, joista löytyi laitteita hurjempaan makuun. Pitkin Legolandia löytyi kivoja kauppoja, kojuja, kahviloita, ravintoloita ja piknikalueita. Me käytiin syömässä ja pitämässä sadetta pizzabuffetissa, jossa lasisen seinän takana uiskenteli  pikkuisia pingviineitä.

Meillä kului aika Legolandissa iltaan saakka, ja kun laitteet sulkeutuivat, käytiin me ostamassa liput vielä seuraavallekin päivälle! Tänään otettiinkin sitten uusintakierros, ja käytiin katsomassa vielä ne lemppareimmat jutut läpi. 

Toukokuu (ja kurja sää) oli kyllä loistava aika käydä Legolandissa, sillä vaikka väkeä oli nytkin, vältyttiin me suurilta ruuhkilta, eikä aikaa kulunut suuremmin jonotteluihin, kun suosituimpiinkin laitteisiin pääsi sisään vain pienellä odottelulla.

Kauhea matkakuume muuten tuli tällä reissulla, vaikka matkallahan sitä nytkin ollaan, heh! En malttaisi odottaa, että päästään suunnittelemaan seuraavia retkiä.

Nyt jatketaan kuitenkin tätä reissua vielä hetken aikaa, ajelleen parhaillaan kohti Kööpenhaminaa, joten kuullaan taas!